Igre u Karlobagu oduševile sve prisutne

0

KARLOBAG – Vrijedilo je malo pričekati – rezime svega nakon što su Jadranske igre u Karlobagu bile odgođene zbog bure i prebačene za jučerašnji dan. U gradu koji ima burnu prošlost jučer se na središnjoj Rivi održao se pravi spektakl. Jadranske igre u Karlobagu nisu nikoga ostavile ravnodušnim, a pogotovo ne sedam ekipa koje su se na morskom i kopnenom terenu sukobile kao da se vodi prava pravcata bitka…

Napetost u zraku mogla se rezati nožem i nije je nedostajalo. Štoviše, čak je u svima onima koji prate Jadranske igre pobudila pravu znatiželju i zadovoljstvo, jer je bilo očito da je pred nama prava bitka za trijumf. Karlobag – Ribarica, Plitvička jezera – Plitvice, Pag – Paške podlanice, Karlobag – Cesarica, Pag Vlašići – Južina, Karlobag – Karlobag te Karlobag – Šterna snage su odmjerili u 4 igre: letećem vaterpolu, mošarci, utrci magaraca te u potezanju konopa.

Oglas

Neke smo ekipe već imali prilike vidjeti ove godine, a neke smo tek jučer prvi puta vidjeli. Ekipama iz Karlobaga nije nedostajalo navijača, jer su naši domaćini svi pohrlili na Jadranske igre u svoje mjesto. Ekipa Plitvice svoje je navijače dovezla sa sobom. Pun autobus što igrača što navijača pokazao se kao jedna od boljih stvari na jučerašnjim igrama, jer su Plitvičani svi redom iz sveg glasa navijali, zabavljali se i na igrama i po završetku igara. Pjevalo se i plesalo do dugo u noć nakon igara, a veseli Plitvičani skoro pa se nisu dali svojim kućama. Paške podlanice i Južina u nešto manjem broju, ali dovoljnom za navijanje i dobru atmosferu. Naši gosti s Paga također su se ostali zabavljati uz živu svirku, ples i pjesmu.

Što se konačnog poretka tiče, bilo je poprilično zanimljivo. Južina je odlično startala s letećim vaterpolom, no bodovi u mošarci bili su im dosta niski te su na taj način Paške podlanice dosta odskočile s bodovima pred Južinom. Rivalstvo između ove dvije ekipe bilo je i više nego očito. Paške podlanice na kraju su slavile s 47 bodova, a Južina je bila drugoplasirana s 31 bodom. Trećeplasirana je bila ekipa Karlobag koja je natjecanje završila sa ukupno osvojenih 28 bodova. Ribarica iz Karlobaga bila je četvrta, Plitvice pete, Cesarica šesta, a Šterna je natjecanje završila na sedmom mjestu.

Profil natjecatelja u Karlobagu zaista je bio šarolik: od profesionalnih konopaša do igrača hokeja. Kako stvari stoje, izgleda da će se ekipa Karlobaga koja se sutra natječe u osmini završnice na Murteru pojačati s još nekoliko ‘teškaša’ te dati sve od sebe da se plasiraju u daljnji tijek natjecanja ili ako ništa drugo, da barem u konopu pokažu ono što znaju i mogu.

Prije seniorskog dijela natjecanja, na Jadranskim igrama u Karlobagu natjecali su se i Juniori koji su odmjerili snage u tri igre. Ekipa s Plitvičkih jezera te tri domaće ekipe iz Karlobaga imali su mnoštvo publike i navijača, što inače nije slučaj kad se radi o Jadranskim igrama Junior. Naši najmlađi natjecatelji zaista su zaslužili podršku i navijate te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su ih bodrili! Neki od njih jednog će se dana natjecati kao seniori, u to smo uvjereni!

Zahvaljujemo se našem divnom domaćinu Karlobagu što je ispunio sva očekivanja Jadranskih igara. I ekipe i svi posjetitelji kući su se vratili presretni i zadovoljni. Pred predstavnicima Karlobaga sutra je još jedan ‘radni dan’ na Jadranskim igrama. O njima ćemo još pričati. A što se domaćina tiče: hvala Karlobag, vidimo se i iduće godine!

L.O./FOTO:Ivana Kaurloto/Jadranske igre