Indirekno: gradska vlast na jelo i piće potrošila više nego na ulaganja u poljoprivredu, obrt i učeničke i studentske stipendije zajedno!

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća podigla se poprilična bura nakon što je predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Milan Jurković iznio nekoliko zastrašujućih podataka iz Izvještaja o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci 2016. godine te odbio glasati za isti jer kako je rekao, isti nije niti razvojan niti socijalan niti gospodarski poticajan.

Kako bi argumentirao svoj stav iznio je nekoliko poprilično frapantnih podataka o tome kako su se u Gradu u prvih šest mjeseci 2016. trošili novci poreznih obveznika.

Nastavak ispod oglasa

Gradonačelnik Stjepan Kostelac i njegovi suradnici su na jelo i piće (reprezentacija) u šest mjeseci potrošili 62.000 kn odnosno 156% više nego lani; u istom razdoblju Grad je poljoprivrednicima isplatio 7.800 kn, obrtnicima cijelih 1.511 kn dok su učenici i studenti kroz stipendije dobili samo 13.500 kn. Drugim riječima, pojelo se i popilo na račun poreznih obveznika 62.000 kn dok je poljoprivrednicima, obrtnicima, učenicima i studentima zajedno isplaćeno ukupno 22.811 kn – ako ćete statistički, na jelo i piće potrošeno je 272% više nego na sve tri navedene skupine zajedno!

Apsurd sa trošenjem na jelo i piće tu ne prestaje; u proračunu je planirano da će se za ulaganje u infrastrukturu (održavanje lokalnih cesta kojima upravlja Grad Otočac) izdvojiti 8,3 milijuna kuna; u prvih šest mjeseci Grad je za ulaganje u ceste potrošio 61.909 kuna iz čega je jasno da je pojeo i popio na račun Grada gotovo isto koliko je uložio u ceste.

Da se štedi na svemu osim na jelu i piću vidi se i iz podatka da je za javnu rasvjetu planirano utrošiti 1,2 milijuna kuna a u 6 mjeseci je uloženo cijelih 7,762 kuna. Građani Otočca i dalje čame u mraku ali su barem gradski oci siti.

Kako je zaključio Milan Jurković, iako se stalno prigovara županijskim institucijama da ništa ne ulažu u Otočac, kako (opet!) brojke ne lažu, izgleda da županija više brige vodi o građanima Grada Otočca nego sam Grad Otočac; Županijska uprava za ceste (ŽUC) je na obnavljanje cesta na području Grada Otočca utrošila ne 35%, ne 350% već – 3500% više od Grada Otočca – 2,2 milijuna kuna u 6 mjeseci.

Grad je rekorder po nezaposlenosti, ulaganja nema, iz EU fondova smo povukli 0,00 kn, na standardu građana se štedi, ali je vidljivo da Gradonačelniku nisu prioritet stanovnici već jelo i piće. Zbog ovakvog sramotnog ponašanja moramo se složiti sa gradonačelnikom Kostelcem da je ovaj put dobro izabrao politički dres i to zbog prikladnog slogana – onog na kojem velikim slovima piše PROMJENA.

Izvor:Indirektno.com