Iz Perušića dva konja završila u karanteni za stoku-lutalice!

Nakon dugogodišnjih muljaža i „povuci-potegni“ načina držanja domaćih životinja na širem području Perušića, počele su funkcionirati Odluke Općinskog vijeća i Ugovori potpisani s jednom tvrtkom iz Rijeke.

Jučer su prijavljena dva slučaja stoke koja bez nadzora luta na području Perušića, naravno, na tuđoj zemlji. Odmah su angažirani komunalni redari i na teren su u vrlo kratkom vremenu stigli djelatnici riječke tvrtke koja ima karantenu za stoku-lutalice. U rekordnom vremenu za uhvaćena dva konja i odvezena u tu karantenu.

Nastavak ispod oglasa

Ubrzo se pojavio izbezumljeni vlasnik  konja koji je pokušao dokazati da nema gdje držati konje, što je trebalo biti opravdanje za stalno lutanje njegove stoke po tuđim posjedima. Prema Odluci Općinskog vijeća Perušić do 1. travnja će se izvršiti nadzori kako bi se utvrdio način i uvjeti držanja stoke u Perušiću. Ovo se posebno odnosi na mjesto Perušić, Kvarte, Varoš i Prvan selo gdje je stoku zabranjeno držati, osim po propisanim uvjetima (ograde i el. čobanica).

Osim što se stoka učestalo zatiče na tuđim usjevima i pravi štete, problem je boravak stoke na prometnicama gdje ližu sol i tako izazivaju prometne nesreće.

L.O.