Izložba radova Dolores Lavrnje – Kalopsia u Muzeju Gacke

0

Ovaj petak, 10. ožujka, Muzej Gacke pri Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac predstavlja prvu samostalnu izložbu mlade otočke autorice Dolores Lavrnje. Izložba radova pod nazivom “Kalopsia” dio je ciklusa “Likovni umjetnici u Muzeju”, a predstavlja cjelogodišnji izložbeni program koji je pokrenut 2014. godine u sklopu kojega su predstavljani umjetnici koji stvaraju na području Ličko-senjske županije.

Dolores Lavrnja, maturantica Srednje škole Otočac, već od djetinjstva pokazuje interes za likovno izražavanje. Kroz radove u tehnici akrila i crteže olovkom istražuje ekspresivnost medija, a najčešće teme su joj portreti, pejzaži i prikazi životinja. Izložba će predstaviti njezine najnovije radove.

Osim lokalnih umjetnika, ovaj prošireni ciklus cijele godine predstavit će i brojne gostujuće umjetnike amaterske i akademske razine. Program se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Otočca.

Izložba radova Dolores Lavrnje – Kalopsia ostaje otvorena do 10. travnja 2023. Pozivaju se sve ljubitelje umjetnosti da se pridruže otvaranju izložbe u petak u 19 sati.

L.O.