Jak vjetar ograničava promet na Jadranskoj magistrali, u gorju moguć snijeg

0

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga, danas je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Na dionici između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana se proširuje i na vozila s natkrivenim teretnim prostorom, javlja HAK.

Mokri i skliski kolnici otežavaju promet u unutrašnjosti. U povodu Uskrsa, teretna motorna vozila teža od 7,5 tona suočavaju se s ograničenjima prometa na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas od 15 do 23 sata, te sutra, 10. travnja, od 14 do 23 sata. Nema poteškoća u pomorskom prometu, niti dužih čekanja na graničnim prijelazima.

DHMZ prognozira promjenljivo vrijeme na Jadranu uz sunčana razdoblja, dok će unutrašnjost biti pretežno oblačna. Povremena kiša očekuje se većinom na kopnu, a popodne i u Dalmaciji. U višem gorju moguće je slabije susnježice ili snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena, na sjevernom dijelu mjestimice i jaka bura, te prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Dnevne temperature kretat će se između 8 i 11 stupnjeva u unutrašnjosti te 14 i 17 stupnjeva na Jadranu.

L.O.