HAK: Jak vjetar usporava promet, magla na ličkom dijelu autoceste

Pixabay

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici, a ima je i na autocesti A1 između čvorova Otočac i Gospić, upozorava HAK.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Nastavak ispod oglasa

Pojačan je promet te se uz povremene zastoje, usporeno, vozi duž Jadranske magistrale, osobito na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska te na cestama u Istri.

Na autocesti A1, između čvorova Zadar 2 i Zadar 1 (259. do 259. + 500) u smjeru Zagreba, zbog radova redovitog održavanja, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80km/h.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u oba smjera zatvoren je pretjecajni trak.

Za sav promet zatvorene su ceste:

-DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici u Vinkovačkoj ulici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
-DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
-most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).
-DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini).

 L.O.