Javna tribina u Gospiću: Osnaživanje zajednice protiv nasilja

U Gospiću će danas biti održana peta po redu Javna tribina pod nazivom „Psihosocijalni rad sa žrtvama nasilja, s počiniteljima nasilja u obitelji te maloljetnim počiniteljima kaznenih djela“. Ova tribina je dio projekta “Donesimo osmijeh”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Predavanja će voditi Dragnina Mandić-Jakšić i Veronika Lesić, predstavnice Ženske grupe Karlovac „Korak“.

Cilj tribine je podizanje svijesti i osvještavanje javnosti o problematici nasilja, posebice nasilja u obitelji. Nositelj projekta je Ličko-senjska županija, uz partnerstvo s Udrugom žena NIT Korenica, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Gospić i Područnim uredom Senj. Projekt “Donesimo osmijeh” ima ukupnu vrijednost od 835.595,91 € (6.295.797,35 kn), s bespovratnim sredstvima osiguranim od Europske Unije (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Nastavak ispod oglasa

Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA, kao dio projekta „PriLIKA za razvoj“, pruža savjetodavnu pomoć u provedbi ovog značajnog projekta. S Javnom tribinom u Gospiću, Ličko-senjska županija ističe svoju posvećenost borbi protiv nasilja i poticanju zdrave, osnažene zajednice.

L.O.