Javni bilježnik vratio se u Otočac

6

Otočac – Nakon više od pet dugih godina Grad Otočac ponovno ima svog javnog bilježnika, otočanina Matu Mudrovčića.

Oglas

Dug je put bio da se javni bilježnik vrati u Otočac. Ako samo podsjetimo, nakon zatvaranja javno bilježničkog ureda u Otočcu nastali su veliki problemi, tako da su stanovnici Gacke doline otvoreno iskazivali negodovanje zbog nemogućnosti da u Otočcu radi javni bilježnik. U prilog tome govore pokušaji kontakta sa ministarstvom pravosuđa ali i potpisivanje peticija za povratak javnog bilježnika. Posebno raduje da je u Otočcu sa radom ponovno počeo, domaći čovjek Mato Mudrovčić koji je taj posao obavljao i prije pet godina.  Danas su u gradskoj kući u Otočcu gradonačelnik Stjepan Kostelac i njegov zamjenik Nenad Janković primili  javnog bilježnika Matu Mudrovčića kojom prilikom su izmjenili mišljenja i stavove vezane za budući rad javno bilježničkog ureda.

„ raduje nas što možemo javnosti reći da je Grad Otočac konačno, nakon dugo vremena dobio javnog bilježnika. Čestitam Mati  Mudrovčiću na uspjehu koji je postigao jer znamo da oko 5 godina nije bilo javnog bilježnika u Otočcu i da se uprkos birokratskim zavrzlamama Mate Mudrovčić uspio izboriti zajedno sa prošlom vlasti i sadašnjom da Otočac dobije javnog bilježnika. Znamo da su neki gradovi imali i po dva javna bilježnika a Otočac nije mogao imati niti jednoga i ponovno otvaranje javno bilježničkog ureda ima još više na značenju jer naši građani neće više trebati ići u Senj ili Gospić. Čestitam gospodinu Mudrovčiću i želim puno uspjeha u radu“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Mato Mudrovčić
Mato Mudrovčić

Tom prigodom i Mate Mudrovčić obratio se nazočnima istaknuvši da je počašćen druženjem s gradonačelnikom na kavi, upravo zbog toga jer jei ovaj put pobjedila demokracija i vladavina prava. Dobili smo novog-starog gradonačelnika i isto tako novog-starog javnog bilježnika, upravo jer su tako građani tražili. Javno bilježnički ured u Otočcu službeno otvara svoja vrata 29. srpnja na staroj adresi, B.Kašića br 8., uredovno vrijeme sa strankama bit će od 08-15,30 sati, kazao je Mate Mudrovčić.

Dražen Prša