Javni poziv svim zainteresiranim građanima na cijepljenje protiv COVID-19 na području Ličko-senjske županije

Dana 24.06.2021. Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Dom zdravlja Gospić i Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije organiziraju cjepni punkt u Gradskoj sportskoj dvorani Gospić (Miroslava Kraljevića 19, 53000 Gospić) za sve zainteresirane osobe s područja Ličko-senjske županije koje još nisu cijepljene.

Građani koji imaju već zakazani termin za prvu dozu cjepiva (bilo kod svog liječnika obiteljske medicine, ZZJZ, OB Gospić, ZZHM), kao i oni koji trebaju dobiti svoju 2.dozu, molimo da ne dolaze na punkt već se cijepe na gore navedenim mjestima.

Nastavak ispod oglasa

Izuzetak su HZZO osiguranici koji su prvu dozu primili u drugoj županiji, a u vrijeme predviđeno za 2.dozu se nalaze na području Ličko-senjske županije.

Također, osigurana je prisutnost županijskog epidemiologa za sve osobe koje imaju nedoumica i pitanja u svezi cijepljenja (npr. cijepljenje nakon preboljenja Covid-19, u svezi osobnih alergija ili kroničnih bolesti i terapije).

Zavod za javno zdravstvo će osigurati dostupnost svih odobrenih cjepiva na cjepnom punktu u dostatnim količinama (Pfizer, Moderna, Astrazeneca, Johnson&Johnson).

O točnom datumu i vremenu za revakcinaciju 2. dozom građani će biti obaviješteni odmah po cijepljenju.

Podsjećamo prisutne da na cijepljenje dođu sa zaštitnom maskom, te da se na mjestu cijepljenja, dok čekaju upisivanje podataka i kasnije nakon cijepljenja dok su iz predostrožnosti pod zdravstvenim nadzorom zbog eventualnih alergijskih reakcija, pridržavaju mjera prevencije – nošenje zaštitne maske i održavanje tjelesnog razmaka između drugih ljudi.

NIJE POTREBNO NARUČIVATI SE NA TELEFON, VEĆ SAMO DOĆI UNUTAR RADNOG VREMENA CIJEPNOG PUNKTA OD 15 DO 20 SATI I DONIJETI JEDNO OD NAVEDENOGA: ZDRAVSTVENU ISKAZNICU, OIB ili EU KARTICU

    L. O.! /ZZJZ