Jednoglasno usvojen proračun:”Danas je pobjednik Ličko-senjska županija”

0

U Gradskoj vijećnici u Gospiću je pod predsjedanjem Marijana Kustića održana danas treća po redu sjednica Županjske skupštine. Na dnevenom redu bilo je nekoliko točaka, između kojih i prihvaćanje proračuna Ličko-senjske županije za 2019. godinu.

Nakon što je utvrđen kvorum po kojemu su sjednici prisustvala 24 od 33 člana, predsjednik skupštine Marijan Kustić je pojasnio kako se unatrag nekoliko dana sastao sa županom Darkom Milinovićem kako bi uskladili neke prijedloge i mogućnosti budućeg proračuna. Kustić je istaknuo zadovoljstvo postignutim dogovorima i pozvao sve članove Županijske skupštine da podrže novi prijedlog proračuna.

Proračun Ličko-senjske županije u iznosu od 352 milinuna kuna jednoglasno je usvojen. Na iskazanom zajedništvu članova ovoga tijela zahvalio se župan Darko Milinović.

-Odbijam sve insinuacije po kojima je župan Milinović danas pobjednik, a HDZ gubitnik zbog donošenja ovoga proračuna. Slažem se sa svima koji tvrde da proračun može biti bolji, ali nam te pomake onemogućuju ukupne financije i potrebe. U narednih šest mjeseci moramo izvršiti puno toga što smo do sada propustili. Na čekanju je realizacija mnogih razvojnih projekata. 

Danas opet nisu s nama vijećnici HSP-a. Oni već treći put ignoriraju ovakve sjednice. S time pokazuju da nemaju odgovornosti niti svog stava. Ne znam kakav je stav njihovog predsjednika Karla Starčevića koji je na zadnjim izborima na nacionalnoj razini dobio zanemarivih 1 400 glasova. Koji je ujedno predsjednik HSP-a  na nacionalnoj razini i predsjednik Županijskog HSP-a. Ako ništa drugo, ostavku bi trebao dati iz moralnih razloga, rekao je župan Milinović i dodao kako je nakon današnje sjednice i prihvaćanja proračuna pobjednik Ličko-senjska županija i svi njezini građani.

L.O.