Jesmo li „lički bedaki“ ili smo žrtve nečijeg političkog cirkusa?

Ponekad mi se stvarno čini da oni „tam’ gore u Zagrebu“ nas „tam’ dole u Liki“ drže za  kretene. Barem se to dade isčitati iz demantija odvjetnice Bojane Colarić koja zastupa Krešu Benkovića, sada već bivšeg djelatnika Turističke zajednice grada Gospića. Podsjećamo da je Benković izgubio sud sa svojim poslodavcem i da mora vratiti određenu sumu novca. O tome smo pisali, ali nam je spomenuta odvjetnica dostavila demanti i  istaknula sumu od 50-ak tisuća kuna. O kojoj se cifri točno radi,  iz TZ grada Gospića nisu smjeli govoriti jer im je na taj detalj pozornost skrenula upravo odvjetnica Colarić. A ono što odvjetnica ne zna jesu legendarne press-konferencije GO SDP Gospić.

Za politički poen  „mlati“ po svakom

Nastavak ispod oglasa

Na tim pressicama suština problema između Benkovića s jedne i TZ  grada Gospića s druge strane bila je cca. 120 tisuća kuna. Tako je rekao Benks. Taj isti podatak njegova odvjetnica negira i spominje  50 tisuća „i sitno“ novca koje Benković treba vratiti. Gospođa odvjetnica se malo zabunila. Netko će morati platiti mirovinsko i socijalno koji su Benksu uplaćeni, zatim troškove za općinski, županijski i Vrhovni sud, pa onda zatezne kamate. Budući su bivši tužitelji (a poslije luzeri) beskompromisno blokirali račun TZ grada Gospića dok im se ne ranije ne isplati potraživanje, u TZ nismo uspjeli doznati hoće li se isto primijeniti i u obrnutom slučaju kada Benković treba lovu vratiti.

Politički cirkus „Orfey-SDP“

Sve bi ovo bilo podnošljivo (sudili su se radnici i poslodavci i prije) da se u sve nije umiješala lokalna politika. Upravo je Benković na konferencijama SDP-a ranije iznosio sporne podatke koje danas njegova odvjetnica negira.  Odmah se u tome cirkusu  našao Nikola Maras koji je (citiram) „stao u obranu malog čovjeka kojega ugnjetava lokalni politički sustav“. Sada Marasa nema nigdje, osim što na svojem facebooku rida za Milanovićem i dalje se sveti sipama i hobotnicama jer „zna on ‘ko je lopov“. Samo to dokazati ne može. Što sad ne organizira konferenciju (pa makar samo za sebi podobne novinare) kada se dokazala muljaža oko Benkovića, danas kada  treba vratiti novce uzete bez osnove? Na Gradskom vijeću grada Gospića Maras je u nekoliko navrata tupio (eufemizam za zaobilaženje istine) svoje teorije o  nepravdi prema Benkoviću, o pravdoljublju i sl. Istina ne njegovom krivicom, ali sve je to ispala šarena laža! Jeli se ikada za to ispričao javnosti i članovima GV? Jeli se ispričao Maji Strilić koja je na  pressicama zamalo pa sotonizirana?!? Ironija, lažna satira ili groteska? Možeš  Maju voljeti ili ne voljeti, ali i ona ima obitelj, i ona je prolazila kroz verbalne i novinarsko-političke torture koje su je  stigmatizirale. Ima li ona pravo na privatnost i dostojanstvo? Izgleda da nema. To je osigurano za „one druge“. Možda bi bilo bolje da se Maja rabijatno ponašala, pa možda čak i potukla na poslu. Tada bi (moš’ si mislit’) u njezinu obranu možda stali i oni koji razumiju takav jezik komunikacije i već su prijetili ili se tukli na poslu i  izvan posla.

V.I.