Još danas suho, od sutra nove oborine!

0

I veći dio ponedjeljka vrijeme će biti stabilno – suho i većinom sunčano, u unutrašnjosti nakon mjestimične jutarnje magle. Tijekom dana sve osjetnija južina, navečer sa zapada i naoblačenje, a u utorak nova promjena vremena s kišom, ponegdje i grmljavinom.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u ponedjeljak će prevladavati sunčano, ali nakon maglovitog i prohladnog jutra, tijekom kojeg je mjestimice pri tlu moguć slab mraz. Najviša poslijepodnevna temperatura zraka bit će između 17 i 19 °C.

Oglas

I u središnjoj Hrvatskoj dan će često početi s maglom i mrazom, pri čemu će najniža temperatura zraka na 2 metra visine biti između 0 i 5 °C. Iako će se magla ponegdje zadržati i dio prijepodneva, veći će dio dana biti barem djelomice sunčano, uz slab vjetar te najviše temperaturne vrijednosti od 16 do 19 °C.

U Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Istre ujutro mraz, ponegdje i magla, a jutarnja temperatura na sjeverom Jadran također ponegdje malo niža od uobičajene za početak listopada, od 10 do 15 °C. U noći i ujutro slaba i umjerena, podno Velebita i jaka bura, a poslijepodne slab, u gorju i umjeren jugozapadnjak s kojim će stizati oblaci. Najviša dnevna temperatura u gorju oko 15 °C, a na moru između 20 i 23 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano uz malu, poslijepodne ponegdje i umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, a samo mjestimice ujutro umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25 °C.

I na jugu Hrvatske još jedan većinom sunčan dan, uz slab vjetar te mirno ili samo malo valovito more. Jutarnja temperatura od 14 do 17 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C.

U utorak će se na Jadranu, uz umjereno i umjereno jako jugo i jugozapadnjak jače naoblačiti, a mjestimična kiša, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, bit će češći u drugom dijelu dana, na sjevernom dijelu lokalno i izraženiji. Već u noći na srijedu na sjeveru će zapuhati bura, s kojom će se razvedravati, no povremene kiše bit će u srijedu još osobito na krajnjem jugu. Četvrtak će biti uglavnom suh te barem djelomice sunčan, a nakon kraćeg predaha, novo naoblačenje moguće je već u petak. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Utorak će i na kopnu biti umjereno do pretežno oblačan uz povremenu kišu
posebice poslijepodne i navečer. U srijedu će kiša već ujutro u većini predjela prestati i razvedrit će se. Suho će se zadržati do četvrtka, kada je vjerojatna nova promjena vremena. Jutra će biti malo toplija, a uz jugozapadnjak u utorak i četvrtak poslijepodnevna će temperatura zraka biti također malo viša.

HRT/DHMZ