Još jedna financijska „injekcija“ Gospiću

0

U zadnje su vrijeme sve učestalije informacije vezane uz sufinanciranje brojnih projekata koje su na adrese različitih ministarstava aplicirali gradovi i općine s prostora Ličko-senjske županije. Grad Gospić i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija gradske tržnice Gospić“

Za Program održivog razvoja lokalne zajednice bilo je prijavljeno 567 projekata, od čega je zbog kvalitete njih 170 odabrano za sufinanciranje. Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja i svake se godine sufinancira razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini. Projekt rekonstrukcije gradske tržnice Gospić ocijenjen je kvalitetnim za sufinanciranje budući doprinosi znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji područja i stvara preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj. Resorno Ministarstvo za namjenu Gradu Gospiću odobrilo potporu u iznosu od 475 tisuća kuna.

Na svečanom potpisivanju sudjelovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, zamjenica ministra Sonja Bošnjak i pomoćnici ministra Marija Vučković, Davor Huška, Tomislav Jurendić i Dragan Jelić, te Marta Grgurić, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića.

L. O.