Još jednom počast i pomoć Vukovaru

Kako je već javljala Hrvatska liječnička komora i njezini članovi i ove godine će se priključiti koloni sjećanja za Vukovar. Među njima će biti skupina liječnika iz Ličko-senjske županije da bi svojom nazočnošću uveličali odavanje počasti žrtvama grada heroja.

Kako nas je izvijestila dr. Ivanka Krmpotić iz Opće bolnice Gospić, skupina liječnika iz naše županije kreću na put sutra, 17. studenoga ispred Opće bolnice Gospić u 15 sati i sa sobom nose vrijednu donaciju živežnih namirnica i higijenskih potrepština. Donaciju će uručiti socijalnoj samoposluzi „Duga“ u Vukovaru, a prikupili su je liječnici i medicinsko osoblje, uz dragocjenu pomoć djelatnica jednog trgovačkog centra iz Gospića.

Nastavak ispod oglasa

Nitko ne može ostati imun na patnje branitelja i građana Vukovara. Ovdje posebno valja istaknuti liječnike i  medicinsko osoblje vukovarske bolnice koji su u jesen 1991. pod topničkim  napadima radili savjesno i predano svoje humane zadaće, spašavajući ljudske živote u opkoljenom i gotovo potpuno razrušenom gradu koji je doživio zadnju kalvariju prije 25 godina. U znak poštovanja svake nedužne žrtve Vukovara liječnici će u vremenu od 14. do 18. ovog mjeseca na svojim radnim kutama nositi bedževe s natpisom „91. Vukovar ’16.“.

M.S.