Kad janjci utihnu

0

Policijska uprava ličko-senjska iza sebe ima jedan relativno miran vikend. To ne znači da su bili lišeni intervencija, ali  ipak…Tijekom proteklog vikenda evidentirana su četiri kaznena djela, devet prometnih nesreća i šest narušavanja javnog reda i mira.

Aktivni su bili kradljivci papkara sitnijeg zuba. Noću 10./11. listopada  u Gornjim Vrhovinama, nepoznati počinitelj provalio je u staju iz koje je  ukrao  dvije ovce u vlasništvu 77-godišnjaka. U petak navečer janjci su sasvim utihnuli u selu Ponorima, grad Otočac, jer ih je iz nezaključane staje  pokrao netko bez ostavljene  vizitke.

Da lopovima ništa nije sveto znamo od ranije. To su još jednom potvrdili kada su u razdoblju od 30. rujna do 11. listopada ove godine sa obiteljske grobnice u Križpolju ukrali nekoliko  brončanih  kipova. Ograđujte ljudi skladišta da vam se ne dogodi slučaj iz Novalje. Tamo su lopovi noću 10./11. listopada 2015. godine  iz neograđenog skladišta građevinskog materijala ukrali više vreća ljepila za stiropor fasade u vlasništvu 46-godišnjaka iz Novalje. Policija traga za počiniteljima, ali…

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najradosniji je bio jedan 30-godišnji Brinjak. Njemu je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 1.30 g/kg.

L.O.