“Kada vlast ne može ispuniti preuzete obveze udara po novčaniku roditelja”

10
Foto:LokiTV
Foto:LokiTV

OTOČAC – U nazočnosti saborske zastupnica i predsjednice Odbora za zakonodavstvo Ingrid Antičević Marinović, predsjednika SDP-a Otočac i gradskog vijećnika Mile Tomaića i županijskog vijećnika Gojka Majetića održana je press koncerencija kojom su SDP-ovci željeli izraziti nezadovoljstvo stanjem  u Gradu Otočcu.

Poskupljenje vrtića, volonteri savjetnici sa plaćom od 5000 kuna

Tomaić je izrazio nezadovoljstvo odlukama na zadnjoj sjednici Vijeća Otočca, te rekao kako Grad neće moći podmiriti preuzete obveze pa poseže za najslabijom karikom, a to je novčanik roditelja.

– Moje primjedbe i neslaganje oko povećanja patricipacije roditelja bila je i njihova peticija, potpisana od 55 roditelja koji su izrazili neslaganje s takvom odlukom. Usluge se ovim povećanjem cijena neće pobošljati, a to će biti veliki financijski udar za svakog roditelja. Grubu povredu poslovnika Vijeća učinio je gospodin Vučić kada se upustio u polemiku sa menom,   oštro me napadajući  da sam ja sukrivac što Grad dobiva manje novca iz državnog proračuna i što će se sve cijene povećati povećanjem PDV-a itd.., a predsjednica Gradskog vijeća, umjesto da mene kao vijećnika zaštiti, upućuje mi protupitanje znam li ja koliko Grad izdvaja po djetetu u proračunu, iako sam ja tražio taj podatak prije rasprave te me prekida tvrdeći da nju boli glava od takvih rasprava,  kazao je Tomaić.

Tomaić ističe kako je gradonačelnik Barković izrazio ljutnju kad je ovaj uputio pitanje građana o dva zamjenika gradonačelnika, o dva savjetnika gradonačelnika koji kao volonteri primaju 5.000 kn mjesečno uz ostale privilegije.

– Ja pitam gradonačelnika da li je po zakonu da su u tri godine za vrijeme zabrane zapošljavanja službenika namještenika zaposlili četiri nove osobe, a u vrijeme zabrane kupovine službenih vozila mi u Gradu imamo četri službena vozila, od toga i dvije mazde CX7 i još tri vozila. U 2011. je potrošeno za troškove prijevoza milijun i 300 tisuća kn, a ta vozila su kupljena na leasing, a mi dobro znamo koliko leasing košta…., nastavlja Tomaić.

– U Gradu sada na platnom spisku imamo 3 dužnosnika, 20 službenika i 5 namještenika. Dajem građanima da oni procjene tko je protiv njih, da li mi, ili oni koji ih pale po đepu kad god im zatreba, zaključio je Tomaić.

    – Kad postavite suštinsko pitanje gdje je novac, onda dobivate odgovor da se bavite politikantstvom ili vam se zabranjuje da govorite… Ako je 700 kuna vrtić u jednom Otočcu, onda se postavlja pitanje što gradska vlast meni tu služi, rekla je Ingrid Antičević Marinović.

– Jedinica lokalne samouprave mora imati socijalnu ulogu, za dobrobit građana, odreći se nekih drugih troškova kako bi izašli u susret građana.. Kupovina automobila u ovim uvjetima je neodgovornost i bahatost, a to može raditi samo nesposobna vlast, zaključila je Antičević Marinović.

Tomaiću upućene prijetnje?

Na novinarski upit o imenima nekih koji rade nekoliko poslova a uz to su još u mirovini, Tomaić nije htio govoriti već je kazao kako se članak s njegovom slikom našao na stablu s osmrtnicama, te kako se nada da će policija i represivni aparat poraditi na tome.

http://www.lika-online.com/tomaic.jpg

L.O.