Kako je tekao izbor direktora Lika cesta?

Izbor direktora Lika cesta je poslužio Branislavu Šutiću i Mariju Kustiću da pokažu kako su oni nadmašili župana Darka Milinovića u odlučivanju. Izmijenjen društveni ugovor ih je demantirao čime su doživjeli poraz te definirao da skupština društva ( a to je sam Župan ) imenuje direktora Lika cesta. Marijan Kustić, a poglavito Branislav Šutić doživjeli su težak udarac. Da podsjetimo kako je tekao izbor direktora Jose Vrkljana. Nakon što je Željko Devčić dao ostavku, Milinović je pozvao predstavnike radnika i sindikata i s mnogima razgovarao tko bi bio najbolje rješenje u prijelaznom razdoblju. Bilo je tu nekoliko varijanti budući da je dio radnika  bio nezadovoljan sa mogućnosti izbora Jose Vrkljanom, ali je Milinović htio u interesu Lika cesta naći kompromis te ga je ipak postavio za direktora u prijelaznom razdoblju.

Susretom Šutić-Vrkljan ekspresno dogovoreno postavljanje Vrkljana za novog direktora

Nastavak ispod oglasa

Nakon toga neshvatljivom tajnošću na inicijativu Šutića ( vjerojatno zbog dobrih ugovora sa Lika cestama ) Šutić se u nekoliko navrata sastaje sa Vrkljanom te dogovara što brži tajni sastanak gdje se pod velom tajnosti ovaj imenuje za direktora. Podsjetimo da je firma za koju je Šutić blisko vezan naplatila od Lika cesta 2  milijuna kn. 

Tko je poticao Đapića na nezakonit postupak ?

Naročito je zanimljiva uloga Nadzornog odbora koji je ovo napravio bez znanja župana Milinovića. Na samom Nadzornom odboru, kako je Ivan Bižanović rekao na sastanku koalicijskih partnera sa Milinovićem, pitao je  da li je to usuglašeno sa županom te mu je odgovoreno da je. Samim tim što je imenovanje direktora išlo pod točkom raznom govori o skrivenim i tajnovitim igrama koje je u djelo proveo predsjednik NO Petar Đapić. Doznajemo da ga je Milinović upozorio da radi protuzakonite stvari, a to je potpisivanje Ugovora sa Josom Vrkljanom bez suglasnosti Nadzornog odbora.

Je li nastavljeno plaćanje firmi bliskoj Šutiću  nakon imenovanja Vrkljana ?

Hoće li izaći na vidjelo  je li potpisan novi ugovor sa poduzećem kojem zapravo rukovodi Šutić, pokazati će se ovih dana i je li bilo još plaćanja spomenutoj firmi nakon što je imenovan Joso Vrkljan za novog direktora. Je li bilo obećanja ukoliko spomenuta firma dobije novi ugovor i plate joj se poslovi iz 2018. godine za imenovanje Vrkljana, pitaju se mnogi…

L.O.