Kampanja protiv cyber kriminala

Cyber kriminal (EC3) sve je raširenija pojava pa je  Europolov Europski centar  pokrenuo zajedničku kampanju podizanja svijesti o mobilnom zlonamjernom softveru kao dio europskog mjeseca cyber sigurnosti (European Cyber Security Month).

Tijekom ovog tjedna 22 države članice EU-a  će u suradnji s brojnim javnim i privatnim partnerima podizati  svijest o ovom kaznenom fenomenu i njegovim posljedicama. Ova pan-europska nastojanja popratit će velika komunikacijska kampanja putem društvenih medijskih kanala i nacionalnih internetskih stranica tijela koja se bave provedbom zakona.

Nastavak ispod oglasa

Kako bi pomogli ljudima da bolje zaštite svoje mobilne uređaje od cyber kriminala, Europolov Europski centar za cyber kriminal izradio je materijal za podizanje svijesti koji se može javno preuzeti na 20 jezika. On daje pregled prijetnje i ključnih ranjivosti mobilnih uređaja.

Mobilni štetni softver je stalno prisutan u kriminalističkim istraživanjima u 14 europske države. To je jasan pokazatelj da se mobilni malver konačno probija u javnu domenu kako s obzirom na prijavljivanje tako i kasnije kriminalističko istraživanje napada mobilnih malvera. Preko 45 partnera iz sektora internetske sigurnosti, financijskih institucija, nacionalnih ministarstava i CERT-ova (računalni timovi za hitne slučajeve) davat će podršku ovoj kampanji na nacionalnoj razini.

L.O.