Kandidati za gradonačelnike se testirali na droge, jedan pozitivan na benzodiazepine

0

Nakon jučerašnjeg poziva portala Lika online za testiranje na droge svi kandidati su se odazvali i testirali u Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

Portal Lika online pokrenuo je ovu inicijativu nakon objave videa na društvenoj mreži Facebook u kojem Darko Milinović kaže: “Kad smo Ico i ja razgovarali tko će biti kandidat, pa smo rekli tko će biti bolji, jeb*, ja ću pokupiti ove od 40 godina pa gore, a ti ove mlađe napušene.” Na to je Ico dodao: “Je*** ti milu majku, pa ja sam bolji kandidat od tebe, pa 70 posto grada je napušeno.”

Darko Milinović (LiPO), po dolasku odmah je oštro kritizirao Lika online koji je organizirao testiranje, tvrdeći da je taj medij odredio vrijeme testiranja koje mu ne odgovara. Međutim, važno je napomenuti kako je isti taj medij, nakon jučerašnje emisije Otvoreno putem portala poslao jasnu poruku da kandidati s terminom u 9 sati mogu dogovoriti drugo vrijeme unutar istog dana.

Milinović je također komentirao sporni video koji je doveo do trenutne situacije, izjavivši: „Video bio u jednoj opuštenoj atmosferi moja isprika, ali samo zbog onoga, one psovke. Ja i Ico smo među mladima, zezamo se, šalimo se, i on je bio u jednom krugu ljudi. Šala jedna! I dobro da je to izašlo.“

Kandidati stranke LiPO Darko Milinović i Ivica Kovačević dali su na uvid rezultate testiranja. I dok je Ico Kovačević bio negativan na sve supstance na koje je testiran, Darko Milinović bio je pozitivan na benzodiazepine. Medijima je to pokušao objasniti na način da je prije današnje operacije popio jedan Normabel.

Negativni na sve supstance bili su i kandidati HDZ-a Joso Vrkljan i Kristina Prša.

Kandidat za gradonačelnika Gospića Joso Vrkljan je istaknuo: „Dobili smo jučer poziv lokalnog medija da se dođemo testirati na droge. Ja i Kristina Prša smo se odazvali testiranju i kao što vidite negativni smo. Mi vodimo kampanju programski i nudimo građanima realan i ostvariv program za narednih desetak mjeseci. Uvjeravamo birače da smo mi najbolji tim, ja i moja zamjenica Kristina Prša uvjereni smo u pobjedu u drugom krugu. Program sličan našemu je imao i gospodin Danijel Tušak, te vjerujem da će birači gospodina Tušaka to prepoznati i povjeriti nam glas u drugom krugu izbora. Koliko vidim i čujem gospodin Milinović, nije izrekao nikakav program niti ga ima, a mi kampanju vodimo programski i civilizirano te idemo 23. lipnja po pobjedu.“ – zaključio je Vrkljan.

„Ako netko nema programa, ako netko nema konkretnih mjera i vizija razvoja ovog grada, naravno da će posegnuti za nekim malo drugačijim mjerama, a što gospodin Darko Milinović evo radi svojim napadima, ali to smo već i navikli gledati od njega.“ – kratko je poručila kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša.

Obzirom da je kandidat za gradonačelnika Darko Milinović prozvao ličko-senjskog župana Ernesta Petryja zašto se je testirao jučer, a ne danas, na poziv medija Petry i njegova zamjenica su odlučili ponoviti testiranje pred nacionalnim medijima.
Rezultat je bio isti kao i jučer, oboje je bilo negativno na sve supstance na koje su testirani.

Nakon testiranja župan Petry se obratio medijima te istaknuo: “Gospodin Darko Milinović konstantno radi teatar i cirkus od Ličko-senjske županije i grada Gospića, što je radio i prethodnih godina, a tako nastavlja i sada. Sjetite se samo njegovih performansa koje je prije radio konstantno i sada pokušava mene kao župana uvući u kampanju. On se jednostavno ne može pomiriti sa svojom sudbinom da je izgubio izbore, a u stvari ako pratite njegov privatni život, on se budi s imenom Ernest, a zaspiva s prezimenom Petry, što ukazuje na kompleks manje vrijednosti. Mogu istaknuti i da je Joso Vrkljan kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice osoba koje će sigurno sudjelovati u sinergiji koja je potrebna za razvoj grada Gospića, a to je suradnja gradske, županijske i državne vlasti. Trenutno je Gospić najveće gradilište i u županiji, ali smatram da je i jedno od većih u Republici Hrvatskoj, kazao je Petry.

On je naglasio i kako smatra da ljudi koji tvrde da je „70 % Gospićana „urokano“, odnosno napušeno, nisu sposobni da vode grad Gospić, jer je to jedan ponosni grad za koji su ginuli heroji, a takve izjave ne smatra šalom nego poticanjem mladih da konzumaciju droga nije štetno te da kao ličko-senjski župan nikada neće prihvatiti takve izjave.

Na dodatni upit medija da li se spreman testirati na droge uzimanjem uzorka kose, Petry je odgovorio da je on spreman u svakom trenutku izvršiti testiranje i kose i krvi i sline i urina, naglasivši da on prihvaća testiranje i unatrag 50 godina, dok za druge pojedince to ne može jamčiti.

L.O.