Karamarko:“Ovo je županija velikih potencijala kojoj treba pomoći!“

Ličko-senjska županije bila je domaćin sastanka na kojemu su sudjelovali prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko s najbližim suradnicima, čelnici Županije, kao i predstavnici svih gradova i općina s ovih prostora. Budući je radni sastanak bio zatvoren za javnost, nakon njega priređen je susret s predstavnicima medija. Donosimo vam nekoliko najvažnijih pitanja koja su zanimala novinare, a prije svega sadržaj ovoga sastanka.
-Razgovarali smo o razvoju ove županije, o brojnim problemima s kojima se ljudi ovdje susreću unatoč brojnim potencijalima. Ipak, bilo je do danas dosta prepreka da bi taj razvoj bio realiziran. Danas smo željeli saznati kako Vlada može potencirati i pomoći realizaciju masu dobrih projekata koji su ovdje zamišljeni. Mi već sljedećeg tjedna krećemo u akciju, istaknuo je Karamarko. Na upit novinara zbog čega se to događalo, Tomislav Karamarko je istaknuo kako je u mandatu prošle Vlade bilo dosta lijenosti, pa mnogi kvalitetni projekti nisu realizirani. Novinare je zanimalo koji su to projekti.
-Dovoljno je spomenuti izgradnju hidrocentrale Kosinj 2, zračnu luku Plitvice, kao i mnoštvo projekata koji će zaustaviti odlazak mladih ljudi. Proizvodnja hrane na tisućama hektara zemljišta koja danas ničemu ne služe. A mogli bismo postati poznati po proizvodnji zdrave hrane. To su strateški interesi Hrvatske, zaključio je prvi potpredsjednik Vlade RH. Prema njegovim riječima, nova Vlada zatekla je od svojih prethodnika mnoštvo neriješenih problema, neinertnost, državnu imovinu koja nikome ne služi-
-Mi to sebi nećemo dopustiti, nastavio je Karamarko. Ne zbog nas kao stranke, ne zbog ove Vlade, nego zbog građana Hrvatske koji od nas očekuju otvaranje novih radnih mjesta i ostanak na svojim ognjištima, zaključio je Karamarko. Novinare je zanimala opstrukcija komemoracije u Jasenovcu, čiji bojkot najavljuju neke vjerske zajednice.
-Moram priznati da mi to nije drago jer je sve to ispolitizirano. Žrtve Jasenovca, kao i žrtve bilo kojeg brutalnog sustava, a imali smo ih u prošlosti dosta, od fašizma, nacizma i komunizma, sve te žrtve nisu zaslužile da ih bilo tko bojkotira. Zato bi i danas pozvao sve te organizacije da budu u Jasenovcu sa svima nama, naglasio je Tomislav Karamarko.

M. S./Foto:N.M.

Nastavak ispod oglasa