Karlobag ne zaboravlja Oluju!

Karlobag / foto: Lika online

U duhu tradicije Karlobag je i ove godine odaje počast svim poginulim hrvatskim braniteljima stradalim u  Oluji, najznačajnijoj vojno-redarstvenoj operaciji u novijoj hrvatskoj povijesti. Kod spomen-križa u mjesnom groblju svim žrtvama Domovinskog rata danas se  poklonilo izaslanstvo Općine Karlobag u kojem su, osim članova Općinskog vijeća, bili predsjednik toga tijela Mate Bačić i zamjenik načelnika općine Boris Smojver. Riječi molitve predvodio je fra. Josip Grivić. Načelnik općine Karlobag Ivan Tomljenović-Mima sudjelovao je tijekom dopodneva  na zajedničkoj komemoraciji održanoj na Ljubovu gdje su tijekom Oluje poginuli i hrvatski branitelji iz Karlobaga.

Povodom obilježavanja Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Općina Karlobag i Turistička zajednica Karlobag na Baškoj placi priređuju nastup grupe „Masters“ iz Rijeke. Udruga „Cesarica“ će u Cesarici također organizirati proslavu, uz ribarsku večer i  puštanje u nebo stotina lampiona.

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju, 6. kolovoza održava se 5. Malonogometni turnir pod nazivom „Heroji Domovinskog rata“. Od 16 sati na općinskom  igralištu Laktinac snage će odmjeriti šest ekipa. S obzirom na dosadašnji rejting ovoga turnira ta je sportska priredba kvalitetom pokazanog nogometa i organizacijom odavno nadišla lokalne okvire.

M.S.