Karlobag ugostio motociklističku karavanu “Ride for Life” na humanitarnoj vožnji od Bakarca do Splita

0

U Bakarcu je danas točno u podne započelo četvrto izdanje vožnje “Ride for Life”, događaja koji okuplja motocikliste iz cijele zemlje. Organizator ovog događaja je Moto55 Racing Team Krešo Snimaj, poznat po svojim humanitarnim inicijativama i ljubavi prema motociklima. Vožnja se odvija na dionici D8, dugoj stotine kilometara, koja vodi od slikovitog Bakarca pa sve do sunčanog Splita.

Ova vožnja nije samo adrenalinska avantura, već nosi i plemeniti cilj. Naime, prikupljaju se sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, a sve u suradnji s Udrugom Krijesnica, koja se godinama bavi podrškom obiteljima i djeci u borbi protiv raka. Humanitarni aspekt vožnje “Ride for Life” privlači mnoge motocikliste koji žele pridonijeti ovoj plemenitoj svrsi.

Jedna od stanica ove impresivne karavane, koja broji nekoliko stotina motociklista, bio je Karlobag. U Karlobagu su ih srdačno dočekali predstavnici Općine Karlobag, Turističke zajednice Općine Karlobag i komunalnog poduzeća Vegium. Organiziran je ručak za sve sudionike, a na meniju se našao ukusni gulaš i razni osvježavajući napici. Osim hrane i pića, motocikliste je pozdravio načelnik Općine Karlobag, Boris Smojver, koji je izrazio svoje zadovoljstvo što je upravo njihova općina odabrana kao jedna od stanica ovog hvalevrijednog događaja. Načelnik Smojver je sudionicima zaželio sretan put do krajnjeg odredišta, Splita.

Za vrijeme pauze, dio motociklista iskoristio je priliku za posjet kapucinskom samostanu sv. Josipa, poznatom po svojoj povijesnoj i kulturnoj vrijednosti. Posjet Karlobagu bio je kratki odmor od vožnje i prilika da sudionici na trenutak uživaju u miru i prirodnim ljepotama ove općine.

Moto55 Racing Team, osnovan 2008. godine, stekao je reputaciju ne samo po svojim sportskim uspjesima, već i po brojnim humanitarnim akcijama. Njihova misija kombinira strast prema motociklima i želju za pomaganjem onima kojima je to najpotrebnije, što se savršeno ogleda u događaju “Ride for Life”. Ova vožnja je dokaz kako se ljubav prema sportu može iskoristiti za stvaranje pozitivnih promjena u društvu.

L.O.