Karlobažani kao srdačni domaćini

Kako smo već javljali u Crikvenici  je danas startala 17. po redu Slovenska biciklistička  karavana kroz Dalmaciju. Prva etapa  utrke bio je Karlobag gdje se na  rivi okupilo 80-ak  umornih sudionika ove sportske manifestacije. Prema planu organizatora, na autobusnoj stanici ih je trebala čekati okrjepa (voda) i nakon kraćeg odmora valjalo je krenuti u smjeru Starigrada Paklenice. No, stanka se pomalo oduljila, za što su „krivi“ Turistička zajednica Karlobag i Općina Karlobag.

Umjesto uobičajenih „sterilnih“ stanki uz pitku vodu, biciklisti su u Karlobagu uživali počašćeni uz fritule, slane srdele, bademe, suhe smokve, med i travaricu. U ime TZ Karlobag sudionike karavane dočekala je direktorica Ivanka Šegota odjevena u narodnu nošnju, kao i predstavnici Općine Karlobag. Bila je ovo prigoda za podjelu turističkih brošura Karlobaga, sve posjećenije turističke destinacija na jadranskoj obali. Upravo su zadnjih godina gosti iz Slovenije sve brojniji na ovom području, što svakako nije slučajno.

Nastavak ispod oglasa

Ovaj srdačni i simpatični doček uz čašćenje slovenskih biciklista bio je samo  mali znak pažnje i naznaka sve intenzivnije ekspanzije turističkih potencijala Karlobaga, Baških Oštarija i cijelog ovog područja.

H.J.