Kod Gospića krađa drva, predane ukupno 3 bombe

Iako je stara 2016. na izmaku za lopove i Policiju nema odmora. Tako je u protekla 24 sata (29./30. prosinca) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, kao i pronalazak i dragovoljna predaja minsko eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Vrijedni lopov se sumnjiči da je u šumskom predjelu Široke Kule, Grad Gospić, posjekao i odvezao 22 stabla graba u vlasništvu Hrvatskih šuma. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Nastavak ispod oglasa

U smislu povratka nedozvoljenog oružja i eksplozivnih naprava jučer je bio dobar dan. U Gospiću je građanin prilikom čišćenja podruma pronašao jednu ručnu bombu zaostalu iz Domovinskog rata, dok je građanin s područja Donjeg Lapca dragovoljno predao dvije ručne bombe. Navedene bombe je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.