Kod Karlobaga smrtno stradao motociklist

0

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave ličko-senjske zabilježeno je 13 prometnih nesreća, od kojih je jedna završila smrtnim ishodom, dvije osobe su teško ozlijeđene, a četiri su zadobile lakše ozljede. Sedam nesreća prouzročilo je materijalnu štetu.

Među nesrećama izdvajamo dvije s najtežim posljedicama. U subotu, 18. svibnja 2024. godine, u 10:25 sati, na državnoj cesti broj 8 u Senju, 51-godišnji mađarski državljanin upravljao je motociklom iz smjera Senja prema Karlobagu. Ulaskom u lijevi zavoj nije prilagodio brzinu, zbog čega je izgubio nadzor nad motociklom, udario u zaštitnu metalnu ogradu i pao na desnu prometnu traku, gdje je smrtno stradao.

Druga nesreća dogodila se u petak, 17. svibnja 2024. godine, u 5:15 sati, na autocesti A-1 u smjeru sjevera. Tada je 25-godišnji vozač iz Gospića upravljao osobnim automobilom kada je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil je sletio izvan kolnika, udario u zaštitnu metalnu ogradu i kameno uzvišenje, što je rezultiralo višestrukim prevrtanjem vozila. Vozač je teško ozlijeđen i prevezen u KBC Rijeka, dok je 23-godišnji putnik također teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Na području Novalje evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok su na području Karlobaga i Senja također zabilježene dvije prometne nesreće s lakšim ozljedama dviju osoba.

Policija apelira na vozače da prilagode brzinu uvjetima na cestama i pridržavaju se zakonskih propisa kako bi se smanjio broj stradalih i povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

L.O.