Kolić ponovno predsjednik TO HDZ-a Gospić

6

   GOSPIĆ – Odlukom većine članova Temeljne organizacije HDZ-a Gospić dosadašnji predsjednik Milan Kolić obnašat će  ovu dužnost i  u narednom mandatu. Od 166 listića njemu je pripalo 165 glasova, dok je jedan listić bio nevažeći. Izabrani su i članovi Izvršnog odbora gradske organizacije HDZ-a u koji su ušli: Antun Buneta, Pajo Brkljačić, Jelena Pezelj, Karmela Baburić, Marija Tomljenović, Mate Uzelac, Mile Asić i Željko Župan. Tijekom rada skupštine izabrano je i 60 izaslanika za skupštinu Gradske organizacije HDZ-a. Govoreći o radu u zadnjem mandatu Milan Kolić je istaknuo brojne aktivnosti vezane uz izbore predsjednika RH i parlamentarne izbore, pri čemu se iskazala kohezija članstva stranke. Govoreći o podizanju kvalitete života u Gradu Gospiću Kolić je naglasio kako je vlast HDZ-a u gradu stabilna, a građani joj daju podršku upravio zbog brojnih realiziranih projekata vezanih uz infrastrukturu, školstvo, stambenu i komunalnu djelatnost, socijalni aspekt i sl. Skup je pozdravio i predsjednik GO HDZ-a Gospić Petar Krmpotić zahvalivši se svim članovima stranke koji su HDZ-u ostali vjerni niz godina.

    Opći sabor HDZ-a održat će se u Zagrebu  20. svibnja  ove godine, a među istaknutim kandidatima za novog predsjednika stranke je Gospićanin dr. Darko Milinović. U svojem je govoru istaknuo kako će i ti izbori biti praznik demokracije.

   – Kroz sve ovo vrijeme od postanka neovisne i slobodne Hrvatske naučili smo poštivati druge, uvažavati tuđa mišljenja i stavove. Na zadnjim izborima jedino IX. Izborna jedinica nije «pocrvenila» i na to moramo biti ponosni, ali i nezadovoljni ukupnim rezultatima izbora. Uvjeren sam da kao saborski zastupnik mogu prenijeti u Hrvatski sabor taj naš «plavi» politički mentalitet Ličko-senjskog HDZ-a. Nakon 22 godine od osnutka naše stranke doživjeli smo najteži izborni poraz. Iza sebe imamo sjajnu povijest stranke, ali se nemojmo s time previše baviti da nam ne bi bila opterećenje za budućnost. Obilazeći sve općine i gradove naše županije, ali i daleko šire, shvatio sam da se ne mogu umoriti u naredna dva mjeseca do unutarstranačkih izbora.  Na prijedlog užeg županijskog stranačkog tima i nakon konzultacija prihvatio sam i taj izazov i kandidirao se za predsjednika naše stranke. Najjača smo oporbena stranka i ništa nas ne može pokolebati da se na narednim izborima vratimo na kormilo države. Kroz demokratske procese o kojima sam govorio trebamo i dalje  poštivati našu predsjednicu stranke. HDZ je prvi pozvao na borbu protiv korupcije i imali smo veliku potporu građana. Ta se potpora negdje izgubila i  istopila pa smo izgubili izbore. Jednostavno nismo znali kao stranka okupiti oko sebe demokršćansku opciju i dokazati da smo sposobni voditi Hrvatsku. Uvjeren sam da ćemo ponovno biti stožerna stranka i glavna politička snaga Hrvatske, rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović.

                                                                                             M. S.