Komadina: “U SDP-u ne smije biti podjela, a Marasa sam osobno obavijestio o dolasku u Gospić”

0
potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina

Svoj program za predsjednika SDP-a pod nazivom “za bolji SDP” jučer je u Gospiću i Otočcu stranačkim kolegama predstavio Zlatko Komadina. Opće zaprepaštenje okupljenih SDP-ovaca izazvalo je nepojavljivanje Nikole Marasa, predsjednika GO SDP-a Gospić na tom događaju, koji je napravio dosad neviđeni presedan. Danas, naknadno, doznajemo da ovakvi slučajevi političke nekulture gotovo ne postoje. Uobičajena praksa prilikom dolaska viših stranačkih dužnosnika (a Komadina je potpredsjednik SDP-a) je da im dobrodošlicu izraze domaćini, pa i u vrijeme unutarstranačkih izbora, čak i ako se ne slažu sa programom koji taj kandidat promovira. Ukoliko domaćin nije u mogućnosti da se pojavi, ispriča se i pošalje zamjenu…
Iz državnih medija doznajemo da je Komadina Marasa osobno obavijestio o dolasku u Gospić jer kako je rekao on nikada ne preskače predsjednike stranačkih organizacija kada dolazi na njihov teren. Nakon ovog događaja na oba skupa Komadina je izrazio žaljenje.

– Neki su nažalost ove izbore,umjesto kao festival demokracije, shvatili kao međusobne obračune. Ako se ne budemo mijenjali, završit ćemo kao kolege iz naše okoline, BIH,Slovenije, Srbije, Makedonije. Ako je potrebno doći ću još jednom ovamo da Marasu kažem za što se zalažem, kazao je Komadina.

U Otočcu, gdje je Komadinu u dočekalo stranačko rukovodstvo, već na početku sastanka konstatirano je da je to jedina sredina u Lici gdje je SDP na vlasti. Članovi su priupitali može li se uvesti model solidarnosti na način da veće organizacije pomažu siromašnije. Komadina je odgovorio kako je on uvijek za načelo solidarnosti ali isto tako ustvrdio da sama stranka raspolaže s velikim budžetom.

O stanju u gospićkom SDP-u neodavno nas je obavijestio jedan od članova dopisom, u kojem je javnost upoznao sa do tada nepoznatim detaljima.

Pismo: Sve više nezadovoljnih u GO SDP Gospić?

L.O.