Koncert dvojice glazbenika u sklopu 12.gospićkog ljeta

0

U sklopu 12.gospićkog ljeta 8.lipnja  početkom u 20.30 sati održan je koncert u gospićkoj prvostolnici. Svojim glazbenim umijećem predstavili su se dvojica glazbenika i to Bojan Čičić sa baroknom violinom i Pavao Mašić za orguljama.

Bojan Čičić osvojio je brojne nagrade u Hrvatskoj i Italiji. Studij glazbe završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osim studija u Zagrebu završio je i studij barokne violine Na Nacionalnom konzervatoriju u Parizu. Nakon završenog studija i u Londonu djeluje u brojnim europskim ansamblima. Svira na violini F.Ruggieria iz 1680. godine.

Oglas

Pavao Mašić jest hrvatski čembalist i orguljaš. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu više studija:čembalo, orgulje i studij glazbeno –teoretskih disciplina. Nositelj je prvih nagrada s međunarodnih natjecanja, Rektorove nagrade za akademsku godinu 2004./2005.  i nagrade Ivo Vuljević za najuspješnijeg mladog glazbenika u 2006. prema izboru Hrvatske glazbene mladeži. Od 1999.glavni je orguljaš Crkve svetog Marka u Zagrebu gdje surađuje sa zborom Cantores sancti Marci. Njegova glazbena aktivnost trenutno je usmjerena na orguljski opus J.S.Bacha, kojega tijekom 17 koncerata izvodi na orguljama bazilike Srca Isusova u Zagrebu.

Lijepo je za čuti da u našem gradu u sklopu 12.gospićkog ljeta gostuju hrvatski glazbenici sa međunarodnim ugledom i iskustvom. To je još jedan dokaz kako je grad Gospić dio europskog kulturnog kruga i da mu je tamo i mjesto.

 

M.Nj.