„Kostel(i)ka No.2“, pravi način za dobar etno-provod

Prije godinu dana svjedočili smo izvrsnom eko-etno happeningu „Kostel(i)ka No.1“ održanom u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Velebna manifestacija održana je tada na samom izvoru rijeke Kostelke u Ličkom Lešću, na lokalitetu Pećina. U suradnju s KUD-ovima, lovačkim i ribolovnim udrugama „Kostel(i)ka“ je tada okupila više stotina posjetitelja koji su uz zvuke lokalnog melosa, plesa i običaja uživali u brojnim lokalnim delicijama, lovačkom kotliću i fish-paprikašu. Za koji dan će se na istome mjestu okupiti ljubitelji iskonske Like i običaja Gacke doline. O svemu nam je više rekla Jelena Janjatović, ravnateljica Centra.

-U srijedu, 7. lipnja od 18 sati naš Centar bit će opet domaćin manifestacije „Kostel(i)ka No.2“. Za drugi po redu etno-festival na izvoru rijeke Kostelke i ove godine smo pripremili brojne sadržaje. Organizatori ove manifestacije su: KUD „Gacka“ iz Ličkog Lešća, „Gacka“ d.o.o. i naš Centar. Generalni pokrovitelj je Grad Otočac, uz brojne partnere poput HŠRU „Pastrva“ iz Ličkog Lešća, LD „Ravna gora“ iz Sinca, TZ grada Otočca, MO Ličko Lešće, Hostela „Majsić“d.o.o., Obrta za trgovinu i ugostiteljstvo „Kunić“ i „Belamask-prom“ d.o.o. Za odličan štimung bit će zaduženi „Biseri Gacke“, „Narodni dar“ i KUU „Gacka“.
Od sportsko-zabavnih detalja treba istaknuti alku po lički, piljenje trupca i trčanje u vreći. Za sve posjetitelje bit će osigurane besplatne delicije i piće do isteka zaliha. Nema sumnje da će i ove godine „Kostel(i)ka No.2 okupiti brojne štovatelje tradicije i posjetitelja željnih druženja i dobre zabave, uvjerena je Jelena Janjatović.

Nastavak ispod oglasa

Prošlu manifestaciju su, osim brojnih građana s ovoga područja, pohodili i turisti koji su se zatekli u Gackoj dolini, pomalo se čudeći brojim bogatim sadržajima i organiziranoj fešti koja je potrajala do jutarnjih sati.

L. O.