Krađe u laganom porastu, a tučnjave opet nisu izostale

MUP

Tijekom protekloga vikenda djelatnici Policijske uprave ličko-senjske imali su nešto više posla nego li  inače.

U periodu od 1. travnja do 6. svibnja 2016. godine, u Doljanima, grad Otočac, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 79-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, iz koje je otuđio namještaj i kućanske aparate. Bolje rečeno, ukrao je sve iole vrijednoga!

Nastavak ispod oglasa

U subotu, 7. svibnja, evidentirane su dvije krađe iz ugostiteljskih objekata. U prvom slučaju nepoznati počinitelj je u Otočcu otuđio mobitel vlasništvo 25-godišnjakinje iz Brinja, dok je u drugom slučaju nepoznati počinitelj u Gospiću otuđio torbicu u kojoj su se nalazili mobitel i osobni dokumenti vlasništvo 18-godišnjakinje iz Gospića.

Dogodile su se dvije  prometne nesreće  s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice i Gospića. U njima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije osobe lake tjelesne ozljede. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. Policija ističe prometnu nesreću koja se dogodila u petak u 18,15 sati, na dijelu DC-42 kod mjesta Poljanak, općina Plitvička Jezera, kada je 40-godišnji austrijski državljanin upravljajući motociklom austrijske nacionalne oznake, iz smjera Saborskog u smjeru Slunja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad motociklom i sletio u desno van kolnika. Vozač je  pri tome teško ozlijeđen, dok je 36-godišnja putnica (austrijska državljanka), zadobila lake tjelesne ozljede.

Neredi su se dogodili na području Gospića i Otočca, kako Policija ističe,“naročito drskim ponašanjem“. To je ono kada nitko ne „šljivi“ nikoga nego priča „zvizdarije“ i lupeta uvrede. Tučnjave su se dogodile na području Gospića i Senja.

P.U./L. O.