Dječji vrtić Pahuljica u Gospiću dobiva dogradnju vrijednu 812.927,20 eura

Grad Gospić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 812.927,20 eura za dogradnju Dječjeg vrtića Pahuljica. Projekt “Dogradnja i opremanje Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću” pripremljen je u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Grad Gospić dobio je maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je bio dostupan sukladno pravilima poziva na dostavu projektnih prijedloga. Novo krilo vrtića gradi se u naselju Žabica i obuhvaća 5 odgojnih skupina: 3 vrtićke i 2 jasličke, sa svim pripadajućim prostorijama i otvorenim prostorima sukladno pedagoškim standardima.

Nastavak ispod oglasa

Planirana građevina bit će moderna i samoodrživa, opremljena solarnim napajanjem i povezana s postojećom zgradom toplim mostom. Projektno-tehnička dokumentacija je izrađena, a građevinska dozvola je ishodovana. Trenutno se priprema natječaj za izbor izvođača radova, koji bi trebali završiti do 2026. godine.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša istaknula je važnost ovog projekta za Grad Gospić i obitelji s područja grada: “Realizacijom projekta riješit ćemo problem nedovoljnih smještajnih kapaciteta za naredno desetljeće te poboljšati kvalitetu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.” Prša je dodala kako je ovo, uz PRŠI, jedan od najvećih gradskih infrastrukturnih projekata, te da će Grad Gospić osigurati 11 milijuna kuna putem financijskih instrumenata.
“Ovim projektom još jednom je potvrđena kvaliteta rada i stručnost gradskog projektnog tima” kazala je zamjenica Prša.

L. O.