Kristina Prša se oglasila o objedama Darka Milinovića iznesenim u emisiji Otvoreno

0

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika ispred redova HDZ-a Kristina Prša reagirala je na objede koje je na njen račun u sinoćnjoj emisiji Otvoreno iznio Darko Milinović. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

vezano uz  insinuacije koje je kandidat Darko Milinović izgovorio u emisiji “Otvoreno” Hrvatske radiotelevizije dana 13. lipnja 2024. godine u kojima je spominjao moj rad na poziciji zamjenice gradonačelnika u proteklom razdoblju i spominjao me u negativnom kontekstu, ističem da sam svoj posao obavljala profesionalno i zakonito u skladu sa svojim ovlastima.

Na moju sreću, a na veliku žalost onih koji mi to pokušavaju imputirati svjesno mi pokušavajući nanijeti štetu lažima u javnosti, ističem da s pozicije zamjenice gradonačelnika nisam niti bila u mogućnosti donositi odluke jer su zakonom jasno propisane ovlasti gradonačelnika, ovlasti zamjenice i ovlasti Gradskog vijeća.

Laž je da sam ja odlučivala i „dovela Grad u kaos” kako to  kandidat Darko Milinović imputira, jer da jesam sigurno nikada ne bih donijela odluku o povlačenju proračuna i napravila ovakvu štetu Gradu Gospiću. Štetu koja je zasjenila sve dobro što se ikada napravilo.

Isto tako, gospodin Milinović je ponovno izrekao niz laži o cijeni dječjeg vrtića, iste one koje je širio i prije dvije godine, a sve u svrhu sakupljanja političkih poena.
Cijena vrtića se plaća prema pragovima vezanim uz  dohodovni cenzus koji se izračunava na način da se svi mjesečni prihodi kućanstva podijele s brojem članova kućanstva, a u kućanstvo ulaze svi članovi obitelji koji žive u istoj kući.

Npr. ukoliko se radi o peteročlanoj obitelji (roditelji s troje djece) mjesečni prihodi oba roditelja dijele se s brojem pet.
A ako u toj istoj obitelji dvoje djece pohađa vrtić, za drugo dijete roditelji plaćaju 50% nižu cijenu.

Odluka o mjerilima za naplatu usluge Dječjeg vrtića Pahuljica od roditelja/skrbnika je javni dokument pa su laži gospodina Milinovića lako provjerljive i  dokazive.

Osim laži vezane uz cijenu vrtića, gospodin Milinović je spomenuo i projekt dogradnje Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću. Projekt je već prijavljen na javni poziv i bespovratna sredstva su osigurana kroz NPOO, dokaz tome je i potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Drago mi je i ponosim se time što sam bila dio tima koji je razradio projektnu ideju i odlučio prijaviti dogradnju dječjeg vrtića na javni poziv Ministarstva, jer ćemo time proširiti kapacitete i omogućiti upis za dodatnih 120 djece. Uvjerena sam da je taj projekt od iznimnog značaja za sve obitelji s područja grada.

Obećala sam građanima Gospića da ću raditi i samo raditi. To sam i ispunila. Sebi sam obećala da ću poštovati sve zakone zemlje koju volim i koja je moja domovina i to sam i činila.

Nekome to očito nije odgovaralo, ali to je njihov problem. Lažima i glupostima ne može me se obeshrabriti, jer istina uvijek izađe na vidjelo.

Oni koji izgovaraju laži i od njih se ograđuju jedino to i mogu, lagati, nadglasavati se i širiti eterom dezinformacije, ali taj model već je svima poznat, priopćila je Prša.

L.O.