Krizma u Otočcu

0

Danas, 6.lipnja na Desetu nedjelju kroz godinu, u župi Otočac bila je Krizma.

Svečanu koncelebriranu svetu misu predvodio je biskup Gospićko-sensjki mons.dr.Mile Bogović, u zajedništvu sa generalnim vikarom biskupije mons.mr.Tomislavom Šporčić – župnikom iz Otočca, don.Jurom Ladišić pastoralnim asistentom za slijepe i slbovidne, kancelarom biskupije mr.fra.Draženkom Tomić i đakonom  Markom Šop.

Oglas

Krizmanici su ušli u crkvu u svečanoj procesiji te sjeli sa svojim kumovima i kumama u prezbiterij. Biskupa i sve okupljene u ime roditelja krizmanika pozdravila je Blaženka Orešković , te su krizmanici uputili pozdravni govor biskupu i predali istom buket cvijeća u znak dobrodošlice i zahvalnosti u našu sredinu.

U svojoj propovjedi biskup Bogović je kazao:

Želim istaknuti jednu misao i staviti vam na srce. Ne budite opterećeni sami sobom i svojim problemima. Ja vas šaljem u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, u ime Presvetog Trojstva. Bog je s vama. Apostoli kada su primili Duha Svetoga krenuli su u svijet. Slavili su bit života. To su trebali prenijeti drugima. Oni su bili okrenuti da rješavaju probleme svijeta.

Često puta naiđemo na lica a ne vide nas i ne čuju nas a otvorene su im oči. Pretrpite nešto za Isusa Krista, doprinesite za spasenje svijeta. Dosada su roditelji i ljudi ulagali u vas, a sada svijet gleda u vas koliko možete dati. Svijet nas treba, moramo mu nešto dati. Navješćujte vjeru, ponesite križ za drugoga. Ponesite križ svoj za dobro svijeta, svog naroda, križ svoje obitelji, svoga grada. Danas primate darove Duha Svetoga i idite u obitelji i tamo prenesite taj dar. Ne zatvorite se tom daru. Zato vas pozivam da snagom svoje vjere pomažete ovom društvo – zaključio je biskup Bogović.

Euharistijsko misno slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta.

Na kraju je uslijedila zajedničko fotografiranje s preuzvišenim Ocem biskupom, župnikom, kancelarom i vjeroučiteljima.

Ivan Bižanović