Kupovao mačku pa postao žrtva prijevare

U petak je Policijska postaja Karlobag zaprimila kaznenu prijavu od 31-godišnjeg državljanina Ukrajine, koji sumnja da je žrtva prijevare. Slučaj se dogodio početkom rujna, kada je oštećeni na internet oglasniku pronašao oglas za prodaju mačke.

Nakon što je stupio u kontakt s prodavateljem i dogovorio novčani iznos, prodavatelj ga je zamolio da uplati novac te pošalje fotografiju svojeg osobnog dokumenta. Oštećeni je uplatio traženi iznos i poslao tražene podatke, a zatim je primio poruku koja je potvrdila uplatu.

Nastavak ispod oglasa

Međutim, nakon nekog vremena, zaprimio je e-mail u kojem je od njega traženo da uplati dodatni novac. U tom trenutku oštećeni je shvatio da je postao žrtva prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Karlobag nastavljaju daljnje kriminalističke istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Građanima se stoga savjetuje maksimalni oprez prilikom online kupovine i prodaje. Posebno je važno ne dijeliti osobne podatke, kartični pin ili lozinke za online bankarstvo s nepoznatim osobama.

L.O.