Lažna uzbuna u Otočcu: policija kazneno prijavila 31-godišnjaka

0

U nedavnom incidentu u Otočcu, policijske snage bile su upućene na intervenciju zbog lažne dojave, ističući problem koji može imati ozbiljne posljedice. Naime, lažne dojave mogu dovesti do nepotrebnog angažiranja službenika na mjestima gdje im pomoć nije zaista potrebna, čime se ugrožavaju životi onih koji se u istom trenutku možda nalaze u stvarnoj opasnosti.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, identificirali 31-godišnjaka s područja Otočca kao osobu osumnjičenu za kazneno djelo lažne uzbune. Osumnjičenik je, koristeći mobilnu aplikaciju, 7. ožujka 2024. lažno prijavio potrebu za intervencijom policije bez ikakvog opravdanog razloga.

Protiv osumnjičenog 31-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a ovaj slučaj služi kao oštar podsjetnik na zakonske i moralne obveze građana da odgovorno koriste sustave za hitne intervencije. Lažno prijavljivanje incidenata ne samo da povlači pravne posljedice za počinitelja, već može imati tragične posljedice za one koji su u stvarnoj potrebi za pomoći.

L.O.