Ličani pobjedili u Cro-tour sajmu na Zagrebačkom velesajmu

0

U srijedu 14. travnja 2010. godine, na Zagrebačkom velesajmu otvoreno je sedam proljetnih sajmova, među kojima je i sajam Cro-tour.
Podpredsjednik Vlade i Ministar zdravstva i socijalne skrbi Dr. Darko Milinović je otvorio sajam. Prekrasno uređen zajednički štand Turističke Zajednice Grada Gospića, Turističke Zajednice Perušić, Turističke Zajednice Karlobag te Nacionalnog Parka Plitvička Jezera, plijenio je pažnju mnogih posjetitelja…

A da bi to šarenilo ličke kulture bilo još ljepše, potrudili su se i članovi KUD-a “Dr. Ante Starčević ” iz Gospića. Sudjelovali su sljedeći članovi KUD-a:
Buneta Marijana, Antonija Rosandić, Ana Alić, Nada Maras, Vesna Bunčić, Mile Čulumović, Milan Sekulić, Štefančić Milan (Mica), Radošević Tomica i Joso Radošević.

Pod vodstvom Slavena Stilinovića, tamburaši Ivica Perišić, Goran Pezelj i Mario Delač su tamburicama i pjesmom ovaj događaj još više obogatili.
Svojim atraktivnim odorama i ponosnim držanjem, dvojica pripadnika Gospićke Garde “Vukovi”, dali su pečat svemu što se je događalo na štandu i oko njega do kasno iza podne.
Pripadnici Gospičke garde Nikola Grgurić – Sokol i Ivica Hečimović, neumorno su pozirali mnogima koji su se htjeli poslikati s njima.
Odora gardista sama po sebi je vrlo zanimljiva, te se mnogi ljudi zanimaju za njeno nastajanje i koga odora predstavlja.

Lička šljivovica, kruškovača, Velebitsko pivo tamno i svijetlo i višnjevac, samo su neka od ponuđenih pića na štandu.
Ovčji sir u maslinovom ulju, lički pršut, slanina, dobra lička kobasica i kulen, kolači, suhe smokve i još puno domačih delikatesa bili su jako dobra okrjepa pjevačima, sviračima ali i svim posjetiteljima!

Neizostavno ličko kolo i pjesma, doprinijeli su uvelike da ovaj zajednički štand, svih turističkih zajednica Ličko-senjske županije bude proglašen od direktorice Zagrebačkog velesajma najbolje opremljenim i najljepšim štandom na proljetnom sajmu.
Na štandu su se mogle nabaviti razne rukotvorine, domači med, pekmez, iz Like i cijele Ličko – senjske županije.

Autor:Nikola Grgurić

Likaworld.net