Ličko-senjska županija kao biser, a ne utvrda HDZ-a

0

Za razliku od otužnog skupa SDP-a i  partnera što je  prije par dana u Gospiću  vrištao pesimizmom, večerašnji skup HDZ bio je sušta suprotnost. U atriju KIC-a Gospić okupilo se mnoštvo da bi bodrili kandidate stranke na listi za IX. izbornu jedinicu i predsjednika HDZ- Andreja Plenkovića.

Županija kao biser HDZ-a

-Ovdje vidim mnoštvo prijateljskih lica. Tu su i dragovoljci iz Korenice koji su noćas išli pješice na Udbinu, a večeras su opet s nama. Neki ovu županiju zovu utvrdom HDZ-a. Utvrde se ruše, a mi smo postojani dugi niz godina pa je ovo biser HDZ-a. Svoj sjaj pokazujemo na svakim izborima, pa tako i 11. rujna. Zato vjerujem da će HDZ-e u IX. Izbornoj jedinici ovoga puta polučiti još bolji rezultat nego li na prošlim izborima, a to je devet mandata. Već smo 25 godina biser ove herojske županije. Gospodine Plenković, neki kažu da smo konzervativna sredina, a mi tvrdimo kako smo europska koja znade odgovoriti na sve izazove koji se pred nas stavljaju. Gospić je drugi grad koji je nakon Zagreba s ponosom izvjesio zastavu Europske unije. To nije samo simbolika ili slučajnost, govorio je dr. Milinović praćen pljeskom okupljenog mnoštva. Pljesak i podršku dobili su govornici Željko Dilber, Martin Baričević, Marijan Kustić, Grozdana  Berić i nositeljica liste u IX. izbornoj jedinici Branka  Juričev Martičev, gradonačelnica Vodica. Njihove poruke i najave političkog djelovanja u Hrvatskom saboru  bile su podloga za govor predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Nova  uljuđena i civilizirana kampanja

-Posebno mi je drago što su na prva dva mjesta ove liste dvije dame, ali da sam prije znao koliku podršku HDZ ima na ovim prostorima, bilo bi ih više. Prije par dana u novinama sam vidio impozantnu fotografiju na kojoj se vidi kako je g. Milinović u Gospiću okupio na skupu mnoštvo žena. Pozdravljam župana g. Kolića, gradonačelnika g. Krmpotića i nekolicinu načelnika općina.  Ova je izborna jedinica tradicionalno pobjednička. To kazuju ankete, a to znači da smo se kao stranka othrvali turbulencijama koje su nas zadesile unutar nekoliko mjeseci. HDZ je ovdje doista biser, a u to sam se uvjerio obilazeći Hrvatsku. Posvuda smo se konsolidirali i svima dali do znanja da je naš pobjednički mentalitet neuništiv. Želimo stvoriti stabilnu Vladu u kojoj nam male stranke neće određivati što ćemo i  kako raditi. Hrvatski narod to  od nas očekuje. Dado je rekao da vodimo uljuđenu kampanju, bez vrijeđanja, bez lažnih obećanja, desničarenja ili senzacija. Često spominjemo i kurikularnu reformu. Želimo da mladi znaju svoju povijest, da se s njome ponose, da steknu kvalitetna znanja i postanu konkurentni na tržištu rada. Novim gospodarskim programom nastojat ćemo probuditi usnulo gospodarstvo, otvoriti oko 180 tisuća radnih mjesta, rasteretiti gospodarstvenike i učiniti Hrvatsku zemljom blagostanja, ustvrdio je Andrej Plenković koji se je potom  družio s Gospićanima, a u večernjim satima održao stranački skup u Otočcu.

L.O./H.J.