Ličko-senjski obrtnici u akciji “Činim dobro, ne prodajem cigarete maloljetnicima”

1

GOSPIĆ – Obrtnička komora Ličko senjske županije s udruženjima u Gospiću, Novalji, Otočcu i Senju uključila se u akciju i edukativni program HOK s namjerom informiranja obrtnika, posebno trgovaca i ugostitelja, o zakonskoj obvezi koja zabranjuje i sankcionira prodaju duhanskih proizvoda djeci. Akcija je pokrenuta zbog učestale pojave da maloljetnici bez većih problema dolaze na prodajnim mjestima do duhanskih proizvoda mada je to zabranjeno uz propisanu kaznu do 150.000 kuna.
Savjesno ponašanje obrtnika koji kroz trgovačko, ugostiteljsko i drugo poslovanje u ponudi imaju duhanske proizvode može biti od presudne važnosti na zabranu pristupa duhanskim proizvodima maloljetnicima kojih je pušenje u toj dobi ozbiljan obiteljski i društveni problem.
-Brošurom i naljepnicom koje smo poslali na više desetaka adresa htjeli bi kroz kampanju „Činim dobro, ne prodajem cigarete maloljetnicima“ još više upoznati naše mušterije i javnost na ovu zakonsku odredbu, ali i preventivo utjecati na potencijalne malodobne kupce da nemaju po tom pitanju tražiti u tom obrtničkom lokalu, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Gospić, Marko Sokolić.

L.O.