Lika Fest ispisao novu stranicu ličke glazbene povijesti

0

Pod velikim šatorom na Trgu Stjepana Radića sinoć se tražila stolica više jer se mnoštvo ljubitelja dobre glazbe nastojalo smjestiti i svjedočiti održavanju prvog Lika Festa. Među njima je bio i župan ličko-senjski Ernest Petry koji je pozdravio publiku.

-Čast mi je što sam kao ličko-senjski župan mogao sudjelovati u organizaciji izložbe „Jesen u Lici“. Kada jednoga dana prestanem biti župan drago mi je što ću iza sebe ostaviti nešto za pamćenje, neki svoj obol s kojim sam nastojao Jesen u Lici učiniti boljom, drukčijom i sadržajnijom. Zato mi je drago da sukcesivno razvijamo sva četiri ličko-senjska grada i svih osam općina. Uz pomoć i suradnju Vlade RH zajednički nastojimo stvoriti što bolju poduzetničku klimu i pokrenuti što veći broj dobrih projekata. Upravo je naša županija zato i postala jedno veliko gradilište. Ovo nije politički govor i želim da se svi večeras ugodno osjećate i otvorite naše ličke duše, rekao je u uvodu župan Ernest Petry.

Oglas

Čast da otvore prvi Lika Fest imala je tamburaška skupina Lički tamburaši s pjesmom „Likote“ autora stihova Branka Mikića. Nakon izvedenih skladbi stručni žiri je na treću poziciji smjestio popularnog primorskog pjevača Josu Butorca. Drugo mjesto pripalo je gospićkom glazbeniku, pjevaču, instrumentalistu i autora Slavenu Stilinoviću. Prvo mjesto Lika Festa osvojio je Ivan Štimac, dok su apsolutni pobjednici glazbeni sastav „Divne godine“ iz okolice Zagreba. Posebna gošća večeri bila je ukrajinska umjetnica Marianna Ilkiv.

L.O.