Likovni natječaj za Dan planeta Zemlje: Geobaština i bioraznolikost Like u fokusu mladih umjetnika

0

Osnovna škola Perušić i Javna ustanova “Pećinski park Grabovača” udružili su snage kako bi obilježili Dan planeta Zemlje, koji se svake godine slavi 22. travnja, proširujući ovogodišnju suradnju na sve osnovne škole u Ličko-senjskoj županiji. Cilj je podići ekološku osviještenost među učenicima kroz likovni natječaj koji promiče prirodnu baštinu i bioraznolikost Like.

Natječaj, pod nazivom “Geobaština i bioraznolikost Like”, nudi priliku učenicima da svoje umjetničko viđenje Like predstave u dvije kategorije, pri čemu će najbolji radovi biti nagrađeni i izloženi u Pećinskom parku Grabovača. Pozivaju se svi učenici i učitelji da sudjeluju, a detaljne informacije o pravilima i uputama dostupne su na službenim web i Facebook stranicama Pećinskog parka Grabovača i Osnovne škole Perušić. Rok za predaju radova je 17. travnja 2024.

Nagrade su podijeljene po kategorijama, uključujući knjige renomiranih autora poput “Hrvatska iz zraka” Davora Rostuhara za niže razrede i “Tragom medvjeda” Krunoslava Raca za više razrede, uz dodatne poklon pakete i obiteljske ulaznice za špilju Samograd i Pećinski park Grabovača.

Ovaj natječaj pruža izvrsnu priliku za sve mlade umjetnike da istraže i izraze ljepotu Like kroz svoje umjetničko stvaralaštvo, a ujedno doprinose razvoju ekološke svijesti u svojim zajednicama.

L.O.