Ljetno računanje vremena: Posljedice će najviše osjetiti tlakaši, lažni branitelji i osobe kreditno vezane za švicarski franak

0

Kao i svake godine u posljednjem vikendu mjeseca ožujka prelazimo na ljetno računanje vremena. Zadatak je to koji i nije toliko jednostavan kakvim se čini. Brojni primjeri iz naše prošlosti potvrđuju da je riječ o trenutku koji bi mnogi od nas najrađe zaboravili.

Budući da će se prelazak sa zimskog na ljetno mjerenje vremena dogoditi u noći sa subote na nedjelju (između 26. i 27. ožujka) ostalo je dovoljno vremena za pripremu i organizaciju kako bi ovaj događaj prošao bez većih posljedica za vas, vašu obitelj i prijatelje.

Kao i uvijek posljedice pomjeranja sata najviše će osjetiti tlakaši, lažni branitelji i osobe kreditno vezane za švicarski franak.

Ljetno računanje vremena izazvat će mnoga bolovanjaNjima, ali i svim ostalim ugroženim skupinama (prosvjednicima, štrajkašima, nezaposlenima, zapravo svima) medicinska struka predlaže ostanak kod kuće u vrijeme prelaska na ljetno računanje vremena.

Ako se pak nađete negdje vani između 2 i 3 sata iza ponoći, postoji mali trik kojim možete prevariti vrijeme, ali i same sebe.
Tako umjesto da pomjerite sat za jedan sat naprijed, vi ga pomjerite 23 sata unazad. Isto vrijedi i za digitalne, pješčane, sunčane, ali i za sanaderove satove.

Ukoliko ni to ne pomogne, vratite se zimskom računanju vremena.  Zdravlje će se vratiti u normalu, ali će postojati realna opasnost od zakonskog progona. Kao što je poznato, hrvatska je Vlada uvela novi harač kojim će kažnjavati sve one koji se na vrijeme ne prebace na ljetno tzv. europsko računanje vremena.

H.J.