Ljetovanje bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije u Senjskom dekanatu

0

Tradicionalno ljetovanje bogoslova i sjemeništaraca Gospićko-senjske biskupije ove je godine priređeno u Senjskom dekanatu. Osam ovogodišnjih bogoslova te nakon godine stanke i dva sjemeništarca proveli su ovogodišnje radno ljetovanje upoznavajući župe Senjskoga dekanata. Aktivnosti budućih svećenika Gospićko-senjske biskupije koordinirao je bogoslov Ivica Tolla u suradnji sa župnicima Senjskoga dekanata, posebno župnikom Senja dr. Richardom Pavlićem i senjskim dekanom i župnikom sv. Jurja Silvijom Milinom.

Bogoslovi i sjemeništarci prvog su dana upoznali staro biskupijsko središte Senj, da bi drugog dana upoznali župu sv. Juraj. Pod vodstvom ovogodišnjeg mladomisnika vlč. Dine Rupčića posjetili su Goli otok koji je na sve ostavio neizbrisiv dojam.

Oglas

U petak 22. srpnja bogoslovi i sjemeništarci su sudjelovali su u proslavi zaštitnice grada Gospića sv. Marije Magdalene na kojoj su dvojica od njih, Ivica Tolla i Domagoj Perišić uvedeni u svećeničke kandidate. Istog dana obišli su župe Karlobag i Jablanac. Posljednjega dana sudjelovat će na mladoj misi Dine Rupčića.

Bogoslovi Gospićko-senjske biskupije su Josip Šimatović, Domagoj Perišić, Nikola Prša, Branimir Matešić, Josip Mažar i Mišel Grgurić kao i vjeroučitelj Ivica Tolla, koji se također odlučio za svećenički poziv.

Bogoslovi se školuju na Teologiji u Rijeci, a nakon ovogodišnje dvojice mladomisnika, krajem godine za đakona se treba zarediti Josip Šimatović.

Nakon godinu dana stanke Gospićko-senjska biskupija opet ima dva sjemeništarca u sjemeništu Zmajević u Zadru i to Franju Marića iz Gračaca i Marka Grčevića iz Gornjeg Kosinja.

bib/ika