„Lokalne guske u magli“ odlepršale po pobjedu

Četrnaesti po redu Maskenbal u  Korenici višestruko je nadmašio sva očekivanja. Da ne bude zabune, ovakva su okupljanja i do sada bile u znaku odlične zabave, salvi smijeha, šala i pošalica. Čini se da su ovoga puta maškare itekako shvarile koliko je  ovaj stari običaj „ozbiljna stvar“. Uz mnoštvo individualnih maski, u restoranu „Macola“ okupilo se više maškaranih skupina  koje je činilo 9 maškaranih grupa. Na poziv organizatora, Općine Plitvička jezera, Turističke zajednice Plitvička jezera i Udruge žena „Nit“ iz Korenice sinoć su se okupile maškare iz Kutereva, Perušića, Gospića, Slunja, Udbine, Korenice…

Ocjenjivački sud opet je imao pune ruke posla da bi odabrao najbolje maškarane skupine koje su nam na ovu proiredbu donijele dašak satire i zbilje, a sve to pretočeno u drevne hrvatske običaje maškara. Prvo mjesto osvojila je maškarana skupina „Lokalne guske u magli“, a sve to u režiji Udruge žena „Nit“ iz Korenice. Izvanredni kostimi (maske) gusaka dominirali su plesnim podijem, pa je ova ocjena žirija naišla na glasno odobravanje publike. Na drugom mjestu našli su se gosti iz Slunja sa maškaranom skupinom „HRR Dreveni“, dok su atraktivne ličke Indijke iz HKUD-a „Korenica“ sa scenama iz ljubić-serijala „Mala nevjesta“ dobile 3. nagradu.

Nastavak ispod oglasa

Uz zvuke grupe „Intro Band“ iz Otočca fešta u restoranu „Macola“ potrajala je do sitnih sati. S obzirom na količinu energije iskazane u pjesmi i plesu, šaroliko društvo u Korenici osvojilo je kolektivnu peticu. Veća ocjena, nažalost, ne postoji.

I.S./L. O.