Lovinac na turističkoj karti svijeta

Načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić bio je danas domaćin sastanka vezanog izgradnju centra za elitni turizam na lokalitetu Rasoja kod Lovinca. Sastanku su nazočili Goran Štrok, ugledni hoteljer i investitor sa svojim timom, župan ličko-senjski dr. Darko Milinović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Lovinac Josip Vrkljan. Osnovne detalje investicije vrijedne oko 10 milijuna eura elaborirao je Goran Štrok, ističući pri tom najvažnije elemente projekta, prvog ovakve vrste u RH.
-Već smo potpisali sve ugovore da bismo došli do ove faze. Cijeli projekt zasnovan je na isključivo ekološkim principima, bez zagađivanja okoliša. Gradit ćemo tri vrste objekata ukunog kapaciteta 192 gosta. Svaki objekt imat će najluksuzniju opremu i namještaj, jakuzi, a bit će građeni od prirodnih materijala, od kamena i drveta. U tom smislu smo već dogovorili da će pilana Macola iz Korenice raditi elemente za ove objekte, koji će biti pokriveni s najkvalitetnijom šindrom. Čak će i grijanje svakog objekta biti na pelete da bismo i u tom smislu čuvali okoliš. Na raspolaganju gostima će biti i wellnes-centar, veliki bazen i tri restorana. Jedan od njih bit će restoran s ličkim delicijama, a jedan mješavina japanske i dalmatinske kuhinje. Ovdje će posao naći oko 60 djelatnika. Važnost ovog projekta je i povećani angažman lokalnih OPG-a od kojih ćemo otkupljivati autohtone proizvode, istaknuo je Goran Štrok, govoreći kako su u pripremnoj fazi veliku kooperativnost pokazale Općina Lovinac i Ličko-senjska županija.
Cijeli kompleks naslanja se dijelom na jezero čija će čistoća biti uvjet za mali ornitološki rezervat, a iza se nalazi nedirnuta šuma. Prema zamisli Gorana Štroka ovdje će se u najvećem luksuzu odmarati ljudi iz cijeloga svijeta. Izgradnjom ovoga centra načinit će se poveznica najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija poput NP Kornati, NP Brijuni, otoka Paga, NP Plitvička jezera… Nakon što su saslušali ovo izlaganje župan dr. Milinović i načelnik općine Ivan Miletić obećali su se maksimalno založiti kako bi se ovaj projekt čim prije realizirao. Nakon toga su obišli Rasoja gdje su već započeti grubi zemljani radovi na mjestu budućeg centra koji bi s ukupnim aktivnostima trebao značajno utjecati na gospodarski zamah ovog dijela Like, uz nova radna mjesta i znatniji angažman OPG-a.

M. S.

Nastavak ispod oglasa