Lovna sezona je dobro počela, mladi lovci dobili nekoliko udaraca po stražnjicama!

Lovci iz LD „Oluja“ Gospić danas su imali otvorenje lova. Sakupili su se prije svitanja kod lovačkog doma u Ostrvici da bi potom njih 40 krenuli okušati sreću, ali i pokazati svoje lovačke vještine. Ranije nego li ikada lov je prekinut u 11 sati. Predsjednik LD „Oluja“ Antonio Stilinović Toni pojašnjava detalje prvog  lova u ovom dijelu godine.

-Lov smo prekinuli vrlo rano kada smo uvidjeli da smo ustrijelili osam divljih svinja. Lovci su vidjeli nekoliko većih krda, što znači da imamo puno divljači. Vidjeli smo i desetak komada srneće divljači i nekoliko medvjeda, ali na njih, niti na krmače,  nitko nije pucao. Otvaranje lova pokazalo je da je naša skrb o divljači bila dobra. Redovno smo popunjavali hranilišta i solišta, čistili i održavali lokve i  imali patrole protiv krivolovaca. Mnoštvo dibljači koju smo danas vidjeli dokaz su našega rada, zadovoljno govori Toni. Današnji lov uveličali su prijatelji iz Splita, Sinja, Šibenika i Zagorja. Nakon zajedničke fotografije pozirali su samo lovci koji su danas imali najmirniju ruku. Potom su prionuli deranju lovine.

Nastavak ispod oglasa

Lovci se ljuute na činjenicu što im poneki gljvari ulaskom u dubinu lovišta rastjeruju divljač. Na ovaj način sav trud tijekom godine bude umanjen jer divljač prelazi  u susjedna lovišta. Otvorenje lova okončano je zajedničkim ručkom, a dvojica mladih lovaca morali su pred sud časti. Danas su po prvi puta ustrijelili divljač i sud im je „dosudio“ nekoliko udaraca po stražnjicama. Drevna tradicija koja se ne zaboravlja.

M.S.