Lovna sezona je dobro počela, mladi lovci dobili nekoliko udaraca po stražnjicama!

0

Lovci iz LD „Oluja“ Gospić danas su imali otvorenje lova. Sakupili su se prije svitanja kod lovačkog doma u Ostrvici da bi potom njih 40 krenuli okušati sreću, ali i pokazati svoje lovačke vještine. Ranije nego li ikada lov je prekinut u 11 sati. Predsjednik LD „Oluja“ Antonio Stilinović Toni pojašnjava detalje prvog  lova u ovom dijelu godine.

-Lov smo prekinuli vrlo rano kada smo uvidjeli da smo ustrijelili osam divljih svinja. Lovci su vidjeli nekoliko većih krda, što znači da imamo puno divljači. Vidjeli smo i desetak komada srneće divljači i nekoliko medvjeda, ali na njih, niti na krmače,  nitko nije pucao. Otvaranje lova pokazalo je da je naša skrb o divljači bila dobra. Redovno smo popunjavali hranilišta i solišta, čistili i održavali lokve i  imali patrole protiv krivolovaca. Mnoštvo dibljači koju smo danas vidjeli dokaz su našega rada, zadovoljno govori Toni. Današnji lov uveličali su prijatelji iz Splita, Sinja, Šibenika i Zagorja. Nakon zajedničke fotografije pozirali su samo lovci koji su danas imali najmirniju ruku. Potom su prionuli deranju lovine.

Oglas

Lovci se ljuute na činjenicu što im poneki gljvari ulaskom u dubinu lovišta rastjeruju divljač. Na ovaj način sav trud tijekom godine bude umanjen jer divljač prelazi  u susjedna lovišta. Otvorenje lova okončano je zajedničkim ručkom, a dvojica mladih lovaca morali su pred sud časti. Danas su po prvi puta ustrijelili divljač i sud im je „dosudio“ nekoliko udaraca po stražnjicama. Drevna tradicija koja se ne zaboravlja.

M.S.