Mačkarana fešta u Otočcu

0

I ovu subotu je bilo veselo u Vatrogasnom domu u Otočcu. Kao i prošlih subota, i ovu je mnoštvo maškara, ali i onih u “civilu” jutro dočekalo na plesnom podiju.

Bilo je ukupno 10 maškarani grupa,od toga grupa  “Fifi i cvjetno društvo” iz Gospića, te “”Morske sirene iz Korenice. Svi su dobili nagrade, a prvu je zasluženo odnijela grupa HDZ- Hamdija donosi zakone. Bal je posjetila i Jadranka Kosor koja je uz svog tjelohranitelja odnijela treću nagradu, a drugi su bili Titovi demokratski izbori.

Bilo je tu i bogate tombole koja je brzo rasprodana, a prva nagrada bila je TV LCD. Za ugodnu atmosferu do dugo u noć pobrinula se grupa Dream Team. Vrijedni vatrogasci su ove subote za sve mačkare i goste pekli palačinke.

Sutrašnjom mačkaranom povorka, u kojoj sudjeluju – dječji vrtić, osnovna i srednja škola, hostese GPOU , Neven Jurčić sa konjima i mačkaranom grupom, završava mačkarana vlast u srcu Gacke. Sve okupljene zabavljati će Dream team . Dijelit će se kuhano vino i krafne, u skladu sa tradicijom. I naravno uz čitanje optužnice i paljenje mesopusta za sve loše u prošloj godini, vlast se vraća gradonačelniku.

T.J.

Foto: Mladenka Orešković