Mali Lošinj domaćin finala Kupa RH u šahu, karlobaški šahisti vrlo dobri u snažnoj konkurenciji

Od 10. do 14. svibnja 2023. godine, Mali Lošinj bio je domaćin finala Kupa Republike Hrvatske u šahu. Ukupno je nastupilo 34 kluba, među kojima su bili svi prvoligaši i pobjednici županijskih kupova, uključujući i ŠK Karlobag.

Nakon šest odigranih kola, šahisti Liburnije iz Rijeke, predvođeni najboljim hrvatskim velemajstorom Ivanom Šarićem, osvojili su naslov pobjednika sa 10 bodova. U timu Liburnije igrali su i Robert Markuš, Jurica Srbiš te Matija Ostović. Drugo mjesto osvojili su šahisti ŠK Sveta Nedelja (Darko Dorić, Lovro Novosel, Daniel Vojak i Mario Muškadin) sa 9 bodova, koliko su osvojili i trećeplasirani glavni favoriti velemajstori Hrvoje Stević, Mladen Palac, Alojzije Janković, Robert Zelčić i Branko Rogulj.

Nastavak ispod oglasa

ŠK Karlobag, pobjednici Kupa Ličko-senjske županije, u vrlo jakoj konkurenciji osvojili su 6 bodova te su podijelili 16-20. mjesto. Karlobažani su izgubili od pobjednika Liburnije, ali su pobijedili vodeći tim 1B lige ŠK Đakovo. Za ŠK Karlobag bodove su osvojili Siniša Cucančić i Nenad Levar s 3 boda, Emil Kršovnik s 2,5 boda, Tomislav Pavičić s 2 boda te Marijan Podobnik s 1,5 boda.

Organizacija natjecanja i smještaj u Hotelu Aurora bili su na visokom nivou, no loše vrijeme s upornom kišom koja je padala svakodnevno, nažalost, pokvarilo je doživljaj ovog sportskog događaja.

L.O.