Maturanti iz Otočca upoznali oružje za lov i sport

0

Maturanti Srednje škole Otočac, koji pohađaju obrazovni program šumarski tehničar, proteklog su tjedna stekli praktična znanja o različitim vrstama oružja u sklopu gostujućeg predavanja. Predavači Zdravko Bogdanić iz Streljačkog kluba Fortica i Željko Dujmović iz Lovačke udruge Gacka upoznali su ih s puškama sačmaricama, risanicama, kratkim vatrenim oružjem i municijom.

U skladu s nastavnim planom i programom iz predmeta Lovstvo, te uz odobrenje nadležnih tijela za uporabu i rukovanje oružjem, učenici su imali priliku vidjeti sportske pištolje ČZ Shadow 2 i Alfa Proj 3863 Sport, kao i pištolje za lov marke HS H11, HS SF 19 i HS XDS-45. Također, upoznali su se s austrijskom puškom Rössler Titan 6 za odstrel krupne divljači i sačmaricom Crvena Zastava kalibra 12 za sitnu divljač. Učenici su također vidjeli naboje, barut i optičke ciljnike.

Predavači su učenicima objasnili osnove korištenja oružja u svrhu osobne sigurnosti i sigurnosti sudionika u lovu. Zanimljivo je istaknuti da četvero učenika razrednog odjela već ima položen lovački ispit i aktivno se bave lovom. Njihovo oduševljenje dvosatnim predavanjem bilo je očito, a svoje dojmove podijelili su s predmetnim nastavnikom Edijem Šopom.

L.O.