Medina špilja, prva hrvatska špilja za tretman speleoterapijom

Ana Turić iz Perušića je danas simboličkim presijecanjem vrpce na ulazu u  Medinu špilju u Pećinskom parku Grabovača značila po prvi puta u Hrvatskoj otvorila  medicinski tretman speleoterapije, vrste liječenja blagotvornog za dišne puteve zbog specifičnog sastava zraka u špiljskim objektima. Koncesijsko odobrenje je s PP Grabovača prošloga tjedna je Ana potpisala u ime obrta „Siga“ iz Perušića.

Osim Ane Turić, među prvima su danas u Medinu špilju ušli župan ličko-senjski Ernest Petry, državni tajnik Sanjin Rukavina,  direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević, predstavnici Turističke zajednice  Općine Perušić, djelatnici PP Grabovača, predstavnici nekoliko ličkih turističkih agencija i ljubitelji speleologije.

Nastavak ispod oglasa

Župan Petry danas nije želio davati izjave ali je pozdravio svaku aktivnost koja pomaže iskorištavanju  prirodnih bogatstava Ličko-senjske županije.

U Medinoj špilji je već postavljeno nekoliko fotelja na kojima će tijekom spleoterapije sjediti budući pacijenti i boravkom u podzemnom svijetu liječiti dišne puteve i pluća.

L.O.