Međunarodni dan hrane u Vrhovinama

0

VRHOVINE – Povodom Međunarodnog dana hrane  ova je općina dobila moderno uređenu tržnicu. Sa 10 modernih štandova i 7 kućica veličine bungalova nova je tržnica stajala 1.5 milijuna kuna, a kompletnu je investiciju preko Općine Vrhovine realiziralo je  resorno ministarstvo Vlade RH. Govoreći na otvaranju tržnice zamjenik načelnika Općine Vrhovine Miroslav Mašić istaknuo je povoljne uvjete najma bungalova.

  – Cilj ovakvog projekte je novi sadržaj kakav Vrhovine do sada nikada nisu imale, ali i otvaranje novih radnih mjesta. Uvjeti najma ovih zatvorenih objekata, kućica sagrađenih u etno-stilu, iznimno su povoljni. Uz simboličnu cijenu od jedne kune za pet godina najma mi smo postavili samo jedan uvjet: zapošljavanje najmanje jedne osobe u svakom bungalovu. Jedan je objekt već iznajmljen, a u tijeku su pregovori i za ostale objekte jer zanimanje postoji, istaknuo je Mašić.

Na otvaranju tržnice svoje eko-proizvode prezentirali su proizvođači s područja Karlovca, Korenice, Otočca, Goispića i Vrhovina. U zadanom roku ovaj je projekt završila tvrtka «Alte-gradnja» iz Vukovara.

    Unatrag nekoliko godina Općina Vrhovine realizirala je brojne projekte kojima je znatno povećana kvaliteta života građana. Obnovljene su četiri zgrade za povratnike-nositelje stanarskih prava, izgrađen je kanalizacijski sustav, proširena je i obnovljena vodo-opskrbna mreža, asfaltirano je oko 25 km cesta, obnovljena je školska zgrada i ambulanta, izgrađen je vatrogasni dom, uređena je zgrada za dnevni boravak starijih osoba, otvorena je nova knjižnica… Pri kraju su pregovori resornog ministarstva i jedne drvo-prerađivačke tvrtke iz Požege koja namjerava obnoviti proizvodnu u pogonima nekadašnje tvornice «Tri D-drvo» i zaposliti 30-ak radnika.


                                                                                                    M. S.